DBK-isoleringskruvar

Datum: 22 Mar 2024

Det är viktigt att isoleringen hålls fast nära grunden. Vi har utvecklat en enkel och ergonomiskt bra lösning genom att använda DBK-isoleringskruvar. Det är snabbt och billigt. För byggnader som byggts på mjuk mark är det extra viktigt att isoleringen (EPS) säkras tätt mot det självbärande markplanet. Om marken sjunker 10-20 cm, eller ännu mer, under byggnaden försämras isoleringens förmåga att hålla värmen inomhus.

Tidigare har det inte funnits några hållbara lösningar för att säkra isoleringen under golv. Vissa har försökt med nät, andra med golvskenor upphängda i patentbånd, och andra med skruvar som slutligen förstör isoleringen och minskar dess hållbarhet.

Dansk Byggekomponent har utvecklat en isoleringsupphängningslösning som använder en skruv med rätt gängstigning för att garantera en utdragningsstyrka på genomsnittligt 42 kg - över 10 gånger den nödvändiga styrkan. Skruven har en brant gänga som säkerställer hög hastighet under monteringen, vilket gör det möjligt att montera många skruvar per timme (minst 120 per timme). Denna lösning ger inte bara ett effektivt resultat, det är också en kostnadseffektiv lösning då många enheter kan installeras på kort tid.

Det blir allt viktigare att optimera våra isolerade konstruktioner med tanke på miljön och den ökande energiförbrukningen. Golvisolering har hittills varit en bristfällig lösning eftersom det inte har funnits några hållbara lösningar för att säkra isoleringen. Vår lösning med isolering som hänger fritt under golven utan kontakt med markplanet innebär att isoleringen förlorar mycket av sin förmåga att isolera, vilket gör detta till en central punkt i isoleringen av klimatskalet.

Vår produkt utvecklas och tillverkas i Danmark, vilket ger en positiv miljöprofil då detta minskar transporterna från utlandet. Allt material som vi använder kan återvinnas upp till 100% och alla processer sker på vår egna fabrik i Farum.

Produkten är tillverkad av glasfiberarmerad nylon och ger en stabil, säker och icke-värmeledande lösning. Det är "starkt som stål", men är mycket lättare och kan därigenom installeras stående. Detta gör det till både en kostnadseffektiv och ergonomisk bra lösning, som garanterar ett utmärkt resultat.

Vi är här för att utveckla nya och innovativa lösningar för byggsegmentet!

Kontakta oss gärna för mer information

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår