Concrete Cover

Datum: 2 Sep 2020

Unik ventilerad betongfasad med dold infästning


Den ventilerade betongfasaden kommer i fyra folika färger med stor färgdiversitet och lång hållbarhet på + 50 år. Concrete Cover fasadsystem är tillverkat av naturmaterial – ren cement, aluminium och rostfritt stål, som enkelt kan monteras ner och återanvändas.


Komproments unika ventilerade betongfasad, Concrete Cover, har utvecklats i två år. Det genomtänkta och intelligenta fasadsystemet passar lika bra till nybyggnation som till renovering. Concrete Cover levereras med Komproments höga kvalitet, och i en snygg nordisk design med betongens estetiska uttryck och färgdiversitet. Concrete Cover kommer i fyra färger, och är enkel och säker att montera.Kim Kristensen, säljchef hos Komproment, berättar:
”Concrete Cover har uppstått i samarbete med danska och internationella arkitekter. Vi fick en del förfrågningar om vi skulle kunna utveckla ett ventilerat fasadsystem med betongens egenskaper, utseende och färg. Det har vi jobbat på i 2 år, och är nu klara till att presentera Concrete Cover. Concrete Cover monteras helt utan skruv och montagesystemet är producerat av 100% oorganiskt material, som säkrar en lång och parallell livslängd på både betong och system. Vi har stora forväntningar på fasadsystemet inte bara i Skandinavien, utan också på våra exsportmarkader, och speciellt med tanke på att systemets totalkostnad levererat och monterat, är verkligt ekonomisk fördelaktigt”.

Cirkulär ekonomi


Fasadsystemet Concrete Cover är framställt av 100% rena naturmaterial– ren cement, aluminium samt rostfritt stål.Fasadsystemet är utvecklat efter Cradle 2 Cradle-principen med tanke på att materialen kan återanvändas. Via en byggspecifik miljövarodeklaration (EPD) och ett inbyggt materialpass, säkras det att allt material enkelt kan återanvändas och på så sätt spara på jordens naturresurser.

”Concrete Cover är uppbyggd från samma hållbara modell som vi utformar och producerar i alla våra fasadsystem. Därför är det producerat med hänsyn till att kunna åtskiljas och återanvändas igen, efter en förväntad livstid på 50 år. Vi ger också en konstruktionsgaranti på 10 år” avslutar Kim Kristensen.

Referensprojekt från Komproment

Teglmosen - Almenbolig+

Teglmosen - Almenbolig+

Nybyggnad | Albertslund | 135 Mio.Kr

Nybyggnad av radhus, kedjehus, parhus i Albertslund med 72 lägenheter på 3 vå...

Langkærparken i Aarhus

Langkærparken i Aarhus

Utv. renovering | Aarhus | 471 Mio.kr

Utv. renovering av flerbostadshus i Aarhus med 862 lägenheter på 3 våningar. ...

Uglevænget

Uglevænget

Nybyggnad | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybyggnad av flerbostadshus i Køge med 13 lägenheter på 2 våningar. Själva by...

Bebyggelsen Rosenhøj

Bebyggelsen Rosenhøj

Nybyggnad | Aarhus | 532,5 Mio.kr

Nybyggnad av flerbostadshus i Aarhus med 840 lägenheter på 4 våningar. Själva...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår