Byggelements klimatkalkyler lyft för kunderna

Datum: 1 Jul 2021

Byggelement är en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement och kompletta stomsystem. Bolaget erbjuder lösningar på byggbranschens växande krav på hållbarhet.

– När vi lämnar ett anbud erbjuder vi en klimatkalkyl som visar koldioxidbesparingen i projektet, säger Tobias Rönje, försäljningschef på Byggelement.

– Vi minskar klimatavtrycket genom att blanda in en högre andel slagg som bindemedel i betongen. Slaggen är en restprodukt från ståltillverkning och armeringen består av återvunnet stål. Genom att även använda grön el i fabrikerna och transportera betongelementen på järnväg så får vi ner koldioxidavtrycket med upp till 35 %, säger Tobias Rönje.

Ett effektivt sätt att minska ett byggprojekts miljöpåverkan är att använda Byggelements nya produkter med mindre cement. När Peab Bostad nu bygger Brf Mälarparken i Södertälje består samtliga plattbärlag, skalväggar och putsbärarväggar av ECO-Prefab från Byggelement.

Besök vår hemsida!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår