Bygg bort radonproblemet

Datum: 21 Aug 2020

Isola tillhandahåller flera olika typer av radonsystem till både nyproduktion och renovering. Systemlösningar som förhindrar att markradon transporteras in i inomhusmiljön. Isola Radonsystem är väl beprövade och levereras förutom i Sverige även i Norge och Danmark.

Isola Radonspärr 400
Isola Radonspärr 400 är en 0,4 mm tjock radonduk i olika dimensioner som normalt placeras mellan två isoleringsskikt vid montering i nyproduktion, men kan även monteras ovanpå en betongplatta vid renovering. Till duken finns flera anpassade tillbehör som gör att monteringen blir enkel och radonsäker.

Isola Radonmembran 800
Isola Radonmembran 800 är en kraftigare radonduk som är 0,8 mm tjock, denna lösning används enbart vid nyproduktion och monteras i schaktbotten. Radonduken tätas i skarvarna med ett 100 mm brett Radonskarvband eller svetsas samman.

Isola Radonmembran SBS
Är en bitumenbaserad rullprodukt som är mycket stark och robust, den skall svetsas i skarvarna och kan används på många olika ställen i konstruktionen.

Isola Radonsug
Är en ventilationslösning som ansluts till en separat fläkt. Radonsugen reducerar radongasen från marken att tränga upp i konstruktionen. Finns i flera olika dimensioner beroende på objektstyp och yta.

Mekanisk Ventilerad Platon
Renoveringslösning där luftspaltsbildande Blå Platonmatta i kombination med specialdimensionerad frånluftsventilation med radonförstärkande åtgärder används för att ta bort inträngande radongas. Denna lösning används ofta idag för att åtgärda och ta bort fukt, lukt och emissionsproblem i golv.

Läs mer i vår broschyr.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår