Breda plank i Härdat Trä från Bjelin

Datum: 16 Maj 2019

Trä är ett av de vackraste golvmaterialen, men det är känsligt för hårt tryck och slag och är dessutom svårt att tillverka i breda, långa och klimatstabila plank. Bjelin Sweden AB har nu lanserat en helt ny produkt som löser alla dessa problem; Bjelin Härdat Trä. Med Woodura®-teknik från systerbolaget Välinge Innovation AB, mer kända som uppfinnarna av klickgolvet, har Bjelin skapat en fantastisk serie Härdat Trä med riktigt breda plank i ett stort antal färger och sorteringar.

Woodura® är en patenterad teknik för att härda trä och göra det starkare genom att sammanfoga ett träfaner med ett härdande pulver mot en kärna av HDF under högt tryck. Det härdande pulvret består av en blandning mellan träpulver, bindemedel och pigment som perfekt fyller upp eventuella öppningar och håligheter i faneret. Utseendet hos produkten kan sedan ytterligare framhävas genom borstning och ytbehandling. Detta skapar en träyta som är cirka tre gånger hårdare än ett vanligt ekgolv.

Bjelin Härdat Trä har dessutom en längre livstid än vanliga trägolv eftersom det inte behöver slipas om efter en tids intensiv gångtrafik. Alla Bjelins golv av Härdat Trä har Välinges patenterade 2G/5G® låssystem. Detta medför en enklare installation utan expansionsfogar över större ytor.

Bjelin Härdat Trä tillverkas av Välinge Innovation i nybyggda moderna fabriker i Viken i Skåne och har fått sina produktnamn efter de skånska byarna. Av en ekstock får man ut tio gånger mer golvyta med Woodura®-tekniken jämfört med vanlig ekparkett, därmed kan samma mängd golv produceras av en tiondel av eken och resterande träd kan bevaras för framtida generationer.

Mer om produkten Härdat trä

Härdat trä

Bjelins breda plank är tillverkade med en patenterad teknik för att härda trä och göra det starkare. Ett innovativt trägolv med en genuin träkänsla som är många gånger starkare än andra trägolv och som utnyttjar förnyelsebara råvaror optimalt.

Härdad ek Brunnby

Läs mer

Härdad ek Hittarp

Läs mer

Härdad ek Torekov

Läs mer

Härdad ek Svanshall

Läs mer

Läggninganvisningar

Läs mer

Referensprojekt från Bjelin Sweden AB

Hotell Svalbard

Hotell Svalbard

Svalbard

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår