Betong är vackert!

Datum: 1 Jul 2024

Betong är ett omstritt byggnadsmaterial. Det vill säga ingen ifrågasätter betongens styrka och fantastiska formbarhet. Men nog hör man ofta, och lite slentrianmässigt, att betong är fult, trist och grått. Ett ord som betong-getto talar sitt tydliga språk.

Men det finns faktiskt metoder för att ge betongen liv och spänning. Få den att kännas kraftfull och vacker. Formsättning med abm Constuctions mönstermatriser är en sådan metod. Metoden är mycket enkel. Matriserna fästes på betongformen, som inte behöver vara av samma höga klass som vid formsättning av andra synliga betongytor.

Det behöver inte heller bli dyrt att göra vackra betongväggar. abm Constructions mönsterform är ett billigt alternativ till frilagd ballast eller specialsågade brädformar. Den mönstrade väggen blir också underhållsfri och åldersbeständig. Matriserna kan användas vid alla typer av byggen. För platsgjutning eller prefabricering av broar, gång- och cykeltunnlar, stödmurar, pelare, balkar, väggar, valv etc. Lika vackert inomhus som ute.

Mönstermatriser ger liv åt betongen. Ljus och skuggspel framhäver ytterligare de olika mönstren och inbjuder till arkitektoniskt spännande lösningar.

Läs mer i broschyren!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår