Beprövad och effektiv stegljudsdämpning

Datum: 22 Okt 2020

I Danmark byggde man 600.000 flerbostadshus innan det blev ett lagkrav med ljudisolering. Och därför besväras tusentals danskar av grannbuller. Men Knudsen Kilen har med sitt uppklossningssystem skapat en lösning som enkelt och effektivt minimerar besvär med stegljud. Med avskaffandet av byggbegränsningen ser man hos Knudsen Kilen goda möjligheter till att bekämpa den dåliga akustiken i hyreshus. För med en samlad kommunal byggbudget på 21,6 miljarder har man anslagit att 33% av summan ska gå till renoveringar, ombyggnationer och energirenoveringar.

Man kommer aldrig att få en hälsosam och behaglig inomhusmiljö så länge som man upplever problem med buller i hemmet. Enligt en nationell hälso- och sjukdomsundersökning från 2017 besväras cirka 36 procent av personerna i flerbostadshus av grannarnas buller. Därför har vi ett enormt arbete framför oss när vi ska ta itu med och rätta till det här problemet. Många hyresgäster anger även dåliga ljudförhållanden som en direkt orsak till att man flyttar från bostaden.

Beprövad och effektiv stegljudsdämpning
Men att förbättra de akustiska förhållandena i ett större våningshus kan vara en komplicerad affär. Om man alltså inte tar rätt beslut tidigt i processen. En av orsakerna till att man upplever problem med stegljud är att man på 50- och 60-talet klossade upp bjälklag utan att ta hänsyn till stegljud. Men Knudsen Kilen har lösningen på det problemet med sina beprövade stegljudsdämpare som passar de traditionella kilarna:

- Våra uppklossningssystem har tagits fram med en särskild stegljudsdämpare som vi har förfinat under 10 år och nu även finns på våra välkända, gula kilar. Med andra ord står vi idag med ett uppklossningssystem som noggrant har testats av Teknologiska Institutet och Delta Akustik (idag Force Instituttet) och som kan reducera stegljud mellan våningar på 4 dB (mer än en halvering av energin), berättar Henrik Lund som är försäljningschef hos Knudsen Kilen A/S.

Långtidsinvestering
Kilarna och tillhörande ljuddämpare är en liten men viktig pusselbit i kampen för den behagliga inomhusmiljön och när man har gjort investeringen står man stadigt i många år:

- Våra kilar har testats till att hålla i 100 år så det är en långsiktig investering. Vi upplever också ett stort intresse för produkten som nu är en del av stora bostadsprojekt över hela landet. Läs hela artikeln här.

Mer info
Hämta ackrediterade testrapporter och resultaten för mätningen av luftljudsisolering på knudsenkilen.dk.
Se även vårt utbud av ljudkilar här!
Knudsen Kilen hjälper er alltid i samband med projekteringen av nybyggnationer och renoveringar.

Mer om produkten STEGLJUDSISOLERING

Produkter och användning

Produkter och användning

Animationsfilm om Knudsen Kilens produkter

Läs mer

CAD

CAD

Här kan du ladda ner våra produkter som CAD-filer

Läs mer

Referensprojekt från KNUDSEN KILEN A/S

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår