Baron A / S - kontroll av kvalitet, säkerhet och ergonomi

Datum: 22 Mar 2021

Baron A / S är specialiserat på att utveckla mobil blandnings- och hanteringsutrustning för professionella murare, stenläggare, takläggare och trädgårdsmästare. Vi utvecklar våra produkter i högsta kvalitet och har samtidigt ett starkt fokus på arbetssäkerhet.

Och då finns det en sak som vi inte kompromissar med någon av: ergonomi.

Tvångsblandare - lyftöglor och transporthjul
Våra tvångsblandare är utformade så ergonomiskt korrekta som möjligt. De stora pneumatiska gummihjulen gör det enkelt att flytta mixern och med transporthjulet är det enkelt att få upp mixern på en bricka.

Vår största tvångsblandare, F300, flyttas inte bara så. Därför är den utrustad med lyftöglor och truckfästen så att du kan använda en gaffeltruck för att flytta den med.

Transportband - seriekoppling och chassi
Ett transportband kan vara svårt att röra sig med när du till exempel behöver ändra riktning på bandet.

Barons CU- och CCU-transportband kan monteras i seriekoppling på upp till åtta remmar, där alla remmar styrs från en enhet. Därför behöver du inte gå fram och tillbaka mellan remmarna för att kontrollera hastighet och riktning.

Och sedan kan du ändra riktningen på bandet bara genom att vrida på ratten. Det sparar dig från en olämplig hiss och sparar tid när bältet inte behöver vridas manuellt.

Men då och då måste du flytta runt på transportband. Då behöver du ett chassi som du klickar på mitt på transportbandet och därmed uppnår optimal balanspunkt. Nu kan du enkelt flytta även vårt längsta transportband på sex meter, bara en man.

SmartMover - den ergonomiska stenvagnen
Med SmartMover undviker du tunga lyft, drag och vridningar i kroppen när du måste flytta stenar och annat material runt arbetsplatsen. Och med de många olika typerna av tillbehör för SmartMover - som murbadkar, ställningsverktyg och ladugård - får du knappt slut på uppgifter.

SmartMover är lätt att ta sig runt med och fungerar också på byggarbetsplatser där det inte finns mycket utrymme. Den klarar av ökningar på upp till 20% och kan lasta upp till 280 kilo. Hastigheten regleras enkelt på en brytare med handtaget.

Ergonomi är inte bara ett ord vi använder i Baron - det är ett värde som vi lever efter och utformar i våra produkter. Eftersom vi också vill ta hand om dem som använder våra tvångsblandare, transportband och SmartMover.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår