Avfall i underjordsystem!

Datum: 17 Aug 2018

Underjordsbehållare – helt eller delvis nedgrävda.

PWS erbjuder flera olika underjordsystem som kan ha helt eller delvis nedgrävda behållare. Systemen med underjordsbehållare har många fördelar. Bland annat får det plats mycket avfall på liten yta, när avfallet mellanlagras under jord. När avfallet förvaras i den svala miljön i en underjordsbehållare, minskar risken för dålig lukt.

I stället för soprum kan man integrera väldesignade inkasthus på ett diskret sätt i utemiljön. Kraven på underhåll minskar och behovet av soppåsar och uppvärmning försvinner, vilket bidrar till en mer fördelaktig ekonomi, jämfört med traditionella soprum. Exempel på underjordsbehållare är UWS och BAGIO.

Passar för stora mängder avfall
UWS underjordsystem passar där stora mängder avfall genereras. Systemet, som är helt nedgrävt är utrymmesbesparande, med stor ”osynlig” volym under jord, och kan ta emot avfall från ett stort antal hushåll. Systemet har inkast för olika fraktioner.

Varför helt nedgrävt?

Väl dokumenterat
UWS underjordsystem är väl beprövat och dokumenterat genom samarbetet med alla de kommuner som infört systemet. Fler än 60 000 system har installerats runt om i Europa.

Tar liten plats
Med en nedgrävd container, som kan ta emot stora mängder avfall, förvaras avfallet helt dolt under jord. Bara de väldesignade inkasten ovan jord syns.

Smidigt att installera
UWS är enkelt att installera; container och kassun levereras tillsammans och lyfts enkelt på plats. Installationen kräver ingen extra förstärkning.

Fördelaktiga löpande kostnader – lång hållbarhet
UWS underjordsystem har lång livslängd och kräver minimalt underhåll, vilket ger låga underhållskostnader. De löpande kostnaderna är fördelaktiga eftersom det inte finns behov av uppvärmda soprum och engångssäckar.

Minskar risken för dålig lukt
När avfallet förvaras under jord hålls temperaturen på avfallet sval och jämn, året om, och risken för dålig lukt minimeras

Kan ta emot stora mängder avfall
Efter hand som avfallet slängs ner i inkastet, komprimeras det i containern av sin egen tyngd. Det innebär att UWS-systemet är gjort för stora mängder avfall.

Samlar upp vätska I botten av containern
Vätska samlas upp i botten av containern. Behållaren för organiskt material kan anpassas med utökad vätskeuppsamling.

Minimerar brandrisk och underhåll
Systemets skyddande betonghölje och korrosionsbeständiga stålkonstruktion minimerar brandrisk och underhåll samt bidrar till lång hållbarhet. UWS-systemet kan förses med lås eller tag för områdets hyresgäster.

Trivsam utemiljö
Systemet erbjuder möjlighet att skapa trivsamma utemiljöer, där UWS avfallssystem kan integreras på ett diskret sätt.

Användarvänliga inkast
UWS finns i flera färger och har användarvänliga inkast för olika avfallstyper och optimal inkasthöjd även för rullstolsburna.

Lätt att tömma
Tömningen sker helt maskinellt av en enda person med en kranbil. Containern lyfts upp ur kassunen, säkerhetsgolvet går upp i marknivå och föraren tömmer behållaren i sopbilen. Föraren kan tömma på ett sätt som minimerar buller.

Mer om produkten Underjordsystem

Underjordsystem

Yteffektivt med minskad risk för dålig lukt.

PWS erbjuder flera olika underjordsystem som kan ha helt eller delvis nedgrävda behållare. Systemen med underjordsbehållare har många fördelar. Bland annat får det plats mycket avfall på liten yta, när avfallet mellanlagras under jord. När avfallet förvaras i den svala miljön i en underjordsbehållare, minskar risken för dålig lukt. I stället för soprum kan man integrera väldesignade inkasthus på ett diskret sätt i utemiljön. Kraven på underhåll minskar och behovet av soppåsar och uppvärmning försvinner, vilket bidrar till en mer fördelaktig ekonomi, jämfört med traditionella soprum. Exempel på underjordsbehållare är UWS och BAGIO.

Underjordsystem UWS

Underjordsystem UWS

Passar för stora mängder avfall

Läs mer

Underjordsystem Bagio

Underjordsystem Bagio

Lättskött och enkelt

Läs mer

Toronto inkast/behållare

Toronto inkast/behållare

Väl genomtänkt i olika utföranden

Läs mer

Frog

Frog

Bottentömd behållare för avfall

Läs mer

Underjordisk tömning - Se filmen

Läs mer

Under jord - mycket avfall på liten yta

Läs mer

UWS underjordsystem för avfall

Läs mer

PWS - UWS G5 - 2H - Reference sheet for import - Rev.01

Läs mer

PWS - UWS G5 - 2H - Drum - Rev.01 - Overground - 3D

Läs mer

PWS - UWS G5 - 3m3 - 2H - Drum - Rev.01 - 3D

Läs mer

PWS - UWS G5 - 4m3 - 2H - Drum - Rev.01 - 3D

Läs mer

PWS - UWS G5 - 5m3 - 2H - Drum - Rev.01 - 3D

Läs mer

UWS - Detail - Underground Waste System 2 H - Cad detalj

Läs mer

UWS - Detail - Underground Waste System KH - Cad detalj

Läs mer

UWS - Symbol - Underground Waste System - Cad detalj

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår