ÅRETS BYGGE 2017 + Kingspans Isolering

Datum: 23 Okt 2017

Genom en rad tester har Kingspan visat att deras produkter lever upp till det hårda svenska regelverket för brandsäkerhet. Kooltherm kunde exempelvis konstateras klara brandkraven för brandspridning längs fasaden redan innan den var klädd. Kingspans isolering har även visat på goda egenskaper för att hantera fukt och för att minska risken för bakteriell påväxt. Utöver Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg har Kingspan levererat isolering till bland annat nya Kärnssjukhuset i Skövde, Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, Mölndals sjukhus, Nya Akademiska i Uppsala, Södertälje sjukhus och i sommar börjar vi leverera till utbygganden av Södersjukhuset i Stockholm.

Kingspan Insulation är stolta över att ha levererat totalt 400 kubik isolering för både väggar och tak till Rättspsykiatiskt Centrum i Trelleborg, då byggnaden har utsetts till ”Årets bygge 2017” samt ”Årets fasad 2017”. Byggherre var Region Skåne och det beslutades tidigt att fastigheten skulle vara ett passivhus. Under byggnation ökades hållbarhetsambitionerna ytterligare och investeringar gjordes i solceller, solfångare och vindkraftverk, för att uppnå ett Plusenergihus. Anläggningen är idag passivhuscertifierad enligt Feby 12 samt certifierad enligt Miljöbyggnad nivå guld. Det täta klimatskalet och värmeåtervinning av frånluften ger byggnaden en energianvändning på 21 kilowattimmar per kvadratmeter.

” Patrik Rosén(region skåne) uttalar att alla merkostnader för ett passivhus kommer att vara återbetalda inom 5 år”

Byggnaden kammade hem priset som årets bygge 2017 och fick ta emot priset årets byggpokal på Cirkus i Stockholm, Byggnaden vann samtidigt årets fasad 2017 samma kväll.

Korta fakta
Byggherre:Region Skåne
Projektnamn:Rättspsykiatriskt centrum
Totalentreprenör: :MVB
Typ av projekt:Nybyggnation
Omfattning:Vi levererade 44600 m2 vägg- och takisolering
Produkter: Kingspan Therma TF70W (240 mm) + (TR20 400mm)
U-värde tak: 0,06
U-värde vägg: 0,10

Vad är årets bygge?
Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda tävling. Den lyfter fram exempel på det bästa sektorn presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Priset är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst

Varje år nomineras totalt 20 projekt. Därefter tar en expertjury vid och utser en segrare. Vinnaren koras på Årets Bygge-galan i mars 2018.

Vilken typ av projekt kan nomineras?
Årets Bygge omfattar alla typer av byggprojekt i Sverige, stora som små, såväl husbyggnads- som anläggningsprojekt liksom nybyggnad, ombyggnad och renovering.

Referensprojekt från Kingspan Insulation AB

Kungälvs sjukhus

Kungälvs sjukhus

Nybyggnad | Kungälv | 1,015 MdKr

Entreprenör: Kynningsrud Prefab Ort: Kungälv År: 2010-2024 Under 20...

Piren 2

Piren 2

Nybyggnad | Göteborg | 145 Mkr

Nybyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 8 våningar var...

Hammarbyterassen

Hammarbyterassen

Hammarby Sjöstad

Byggherre: Bröderna Näslund Byggare AB Projektnamn: Hammarbyterrassen Hammar...

J-Huset

J-Huset

Inv. renovering | Uppsala | 123 Mkr

Inv. renovering av sjukhus/lasarett i Uppsala. Själva byggnationen startade a...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår