Äntligen ett klass A radonmembran

Äntligen ett klass A radonmembran

För att eliminera risken för radonläckage i inomhusmiljön vid nyproduktion av bostäder och byggnader finns nu ett av Sintef godkänt radonmembran från Sika.

Sika har utvecklat ett radonmembran, Sarnafil® T RadonProof 12 som kan användas i både klass A och B. Alla genomförningar svetsas med varmluft.

Vid genomförningar med många rör svetsas en ”krage” runt rören som sedan tätas ytterligare med fogmassan Sikaflex®-35 SL/VP.

För att garantera en radontät lösning används Sarnafils prefabricerade hörn och detaljer som är kompatibla med radonmembranet.

Klass A: Sarnafil® T RadonProof 12 läggs på mark med en fiberduk, S-felt T 300 g från Sika, både över och under membranet och sedan gjuts plattan ovanpå. Membranet ska gå ca 1 meter utanför plattan i alla riktningar.

Klass B: Sarnafil® T RadonProof 12 gjuts in i bottenplattan med en fiberduk, S-felt T 300 g på både ovan- och undersidan. Det går även att lägga isolering istället för fiberduk.

Här finns ett kostnadseffektivt sätt att redan i planering och byggfas försäkra sig om en radonfri inomhusmiljö.

För mer information klicka på bilden eller länken här bredvid.

Sika radonprogram

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår