Äkta hemkänsla + Moderna och innovativa skåp

Datum: 12 Feb 2024Dags för inflyttning
I april 2023 är det dags för inflyttning i det helt nybyggda vård- och omsorgsboendet Kungsparken i Kumla. Första spadtaget togs sommaren 2020 och nu är boendet redo att ta emot hyresgäster med behov av vård och omsorg under dygnets alla timmar.

Genomtänkt hemkänsla
Kungsparken ägs av Länsgården som i sin tur ägs av Region Örebro. Länsgården hyr ut boendet till Kumla kommun som sedan skriver kontrakt med hyresgästerna. Boendet, som ritats av Marge Arkitekter och uppförts av OBK Sverige AB, innehåller 126 fina och genomtänkta enrumslägenheter, fördelat på nio enheter. Hela byggnaden, med alla dess lägenheter och gemenskapsytor, har ett färg- och materialval som verkligen ger en skön och äkta hemkänsla för de äldre hyresgästerna.

Detaljer bildar helhet
Både i och utanför byggnaden finns många små detaljer som tillsammans bidrar till en ökad självständighet för de boende, samtidigt som det även har fokuserats på en lättarbetad arbetsmiljö för kommunens medarbetare. Kungsparken är utrustad med modern teknik och hjälpmedel men det är samtidigt tydligt att projektets beslutsfattare har haft en stark drivkraft för att utforma en miljö som inger hemkänsla, trivsel, värme och gemenskap.Kvalitetssäkrar verksamheten
Även när det gäller förvaring av läkemedel och andra värden, ligger Kungsparken i framkant. Varje lägenhet har utrustats med ett snyggt och innovativt Wiktorson-skåp som integrerats i den övriga miljön. Dessa skåp kvalitetssäkrar verksamhetens hantering och förvaring av läkemedel och värdesaker.Tryggt och säkert
Skåpen på Kungsparken har tre olika fack. Ett för ”daglig medicin”, ett för narkotikaklassade läkemedel och ett för värdesaker. Varje fack är försett med ett elektroniskt lås som enkelt programmeras med medarbetarnas olika behörigheter. Ansvariga kan tryggt och säkert, styra så att de olika yrkesgrupperna enbart kan öppna de fack där de har behörighet. Låsen registrerar automatisk alla lucköppningar och vid behov är det enkelt att ta fram tydliga listor över all historik.

Stolta och glada
Vi på Wiktorson är väldigt stolta och glada över att våra skåp får vara en liten men ändå viktig del i detta fina boende. Vi har haft förmånen att samarbeta med en beställare som verkligen vill kombinera funktion och säkerhet med hemkänsla och helhetstänk.

Samarbete med svensk hälso- och sjukvård
Wiktorson grundades 2008 och har allt sedan dess, i samarbete med erfarna medarbetare inom svensk hälso- och sjukvård, tagit fram ett brett skåpsortiment för vård- och omsorg. Våra olika skåpslösningar används dagligen av hundratals vårdgivande verksamheter, runt om i vårt avlånga land.Brett sortiment - Behovsstyrd produktutveckling
Vårt breda sortiment består uteslutande av våra ”egna” produkter och vi tillverkar allt under egna vingar. Vi har ett tjugotal modeller i vårt ständigt växande sortiment och vi är alltid öppna för framtagandet av kundunika varianter där skåpens storlek, funktion och utseende kan anpassas efter varje behov och önskemål.

Partner, bollplank och rådgivare - rätt lösning för alla
Vi har många återkommande kunder som vet exakt vad de behöver för sin verksamhet men det är också vanligt att vi, tillsammans med projektledare, byggentreprenörer och vårdpersonal, diskuterar oss fram till den lösning som bäst fyller verksamhetens behov och arbetssätt.

Säkra låsalternativ
Wiktorsons skåp levereras med önskade lås. Vi erbjuder digitala lås, kodlås och nyckellås, eller en kombination av dessa.

Digitala låsen är i framkant
Flertalet verksamheter beställer idag sina skåp med digitala lås som öppnas med beröringsfri ”tagg” eller passérkort. Med dessa digitala lås får ansvariga full kontroll över alla olika behörigheter i verksamhetens skåp och vid behov är det dessutom enkelt att plocka fram historiklistor över alla låsöppningar.

Förprogrammerat – redo för action!
Då våra kunder önskar, levererar vi skåpen med färdigprogrammerade lås. Detta innebär att skåpen omgående kan användas i den dagliga läkemedelshanteringen.


Vi hjälper dig hela vägen!
Vi hjälper gärna våra kunder med utbildning, handhavande och support av våra digitala lås och tillhörande mjukvara. Samtliga skåp kan även levereras utan lås och är då förberedda med rätt håltagning för installation av kundens befintliga låssystem.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår