Inblandade företag

HEROAL

I mitten av 2018 färdigställdes det moderna byggnadskomplexet AFI Vokovice i Prag – ett objekt som byggdes för framtiden med system från heroal. Inte minst tack vare materialen som användes kunde den eftersträvade certifieringen LEED Platinum uppnås – frågor som energieffektivitet och hållbarhet är av särskild betydelse i detta projekt. År 2019 tilldelades heroal utmärkelsen Green Good Design Award för sitt förverkligande av objektet AFI Vokovice.

Med knappt 30 enheter av dörrsystemet heroal D 72 och fasaden heroal C 50 HI runtom köpcentret på bottenvåningen samt ungefär 1000 objektspecifika specialprofiler av fönstersystemet heroal W 72 försågs båda byggnadskropparna med aluminiumprodukter av högsta kvalitet. De över 600 monterade ventilationsluckorna heroal W 72 VF ger frisk luft även på höga höjder – och det med en homogen design av fasaden. Tack vare den låga öppningsvidden hos ventilationsluckan heroal W 72 VF behövs nämligen ingen fallsäkring.

Vidare integrerades över 800 enheter av solskyddssystemet heroal VS Z i fönstermodulerna. Zip-Screen-systemet från heroal består av en ljusgenomsläpplig väv som monteras utanpå fönstret. Genom reflektering av solljuset medför systemet en minskning av solinstrålningen med upp till 75 procent, utan att avkall behöver göras på naturligt dagsljus. På så vis säkerställer systemet ett behagligt inomhusklimat på varma dagar och möjliggör reglering av inomhusatmosfären. Samtidigt ger heroal VS Z ett optimalt bländ-, insyns- och värmeskydd. Solskyddssystemet möjliggör en besparing i kyl- och värmekostnader jämfört med traditionellt värmeskyddsglas, eftersom värmeinsläppet kan styras noga allt efter behov. Samtidigt filtreras UV-strålningen med upp till 98%.

Ytterligare information finns på: www.heroal.com

Produktkopplingar

heroal VS Z

När solen skiner stiger efterfrågan på ett intelligent solskydd. Detta ska medge effektivt utnyttjande av dags ...


Relaterade projekt

CC Höganäs

CC Höganäs

Helsingborg


Ellos Home

Ellos Home

Göteborg


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår