2021 års hetaste och mest besökta leverantörer

Datum: 8 Feb 2022

ByggfaktaDOCU publicerar för andra året publikt vilka de mest eftersökta leverantörerna är - unik topplista för helåret 2021

ByggfaktaDOCU och motsvarande tjänster i våra grannländer är Nordens största produktkatalog med byggmaterial och produkter inom bygg, inredning, utemiljö, installation, skydd och industri.
Men vilka leverantörer är det då som är hetast och mest eftersökta under 2021?
Här får du svaret - och på första plats hittar vi en leverantör av utemöbler för offentlig miljö, Vestre.


I databasen finns en stor del de av tillverkare och leverantörer som finns på marknaden. De olika företagens produkter och lösningar presenteras med all tillhörande dokumentation som exempelvis BIM, CAD, beskrivningstexter och byggvarudeklarationer.

Enligt Caroline Weinberg, som är affärsområdesansvarig för ByggfaktaDOCU, är besökarna i första hand i det föreskrivande ledet som arkitekter och byggkonsulter - men också olika entreprenörer, byggherrar, fastighetsägare och kommuner.

– De behöver produkter och lösningar till sina byggprojekt men kanske inte riktigt vet till vilken leverantör de ska vända sig eller vill hitta fler alternativa lösningar, nyheter, göra jämförelser o s v. Då söker de i ByggfaktaDOCUs databas och får upp olika tillverkare och leverantörer som de på ett enkelt och tydligt sätt kan se vad de har produkter och lösningar samt tillhörande dokumentation, miljöbedömning och certifikat m.m. Även bilder och referensprojekt finns.

Det är ofta sådana delar som kan vara avgörande för vilken leverantör och lösning man väljer, säger hon. Varje vecka skickar även ByggfaktaDOCU ut ett mycket uppskattat digitalt nyhetsbrev som går ut till ett stort antal beslutsfattare inom byggbranschen, där de flesta av de medverkande företagen väljer att gå ut med produktlanseringar och spännande nyheter för byggbranschen.

– I den tiden som vi levt i nu när man inte haft möjlighet att medverka på mässor i samma utsträckning som tidigare och när de fysiska mötena har bytts ut till möten online har de digitala alternativen blivit alltmer intressanta. De som väljer att medverka i nyhetsbrevet kanske vill lansera en ny produkt eller lösning och dessa presenteras även på vår startsida, vilket ger bra synlighet mot rätt målgrupper, säger Caroline Weinberg.

Varje år är det över 500 000 besökare som går in på ByggfaktaDOCUs webbsida. För att hitta produkter, lösningar och dokumentation till sina pågående och planerade byggprojekt. – Vi har under 2021 sett en stor ökning för de referensprojekt som finns publicerade på ByggfaktaDOCU, där företagen helt enkelt visar upp färdiga projekt där de varit med och levererat produkter. Att för besökaren ha möjlighet att se produkten i sitt sammanhang, ger både inspiration samt tydlighet inför den egna projekteringen, fortsätter hon. I sammanställningen över de hetaste leverantörerna listar vi de företag som varit mest besökta i databasen.

I topp på listan ligger alltså norska Vestre som tillverkar möbler till offentlig miljö. Enligt Ronny Jonsson, försäljning och projektkonsult för Vestre i Sverige, har man sett ett ökat intresse för att få tillgång till mer information om företagets produkter, produktion, miljö och hållbarhetstänk under de två senaste åren.

Topp 10 för 2021 - de mest eftersökta leverantörerna i proffskatalogen ByggfaktaDOCU

Plats Mest besökta leverantörerna - ByggfaktaDOCU under 2021
1 Vestre
2 Joma AB
3 Sekelskifte AB
4 Cembrit AB
5 Vauni AB
6 Kinnarps
7 Franke Futurum AB
8 PLW Energihus
9 Heno AB
10 Olive Sverige AB


Till den fullständiga listan

Finns du som leverantör inte med på topplistan eller kanske inte ens med på ByggfaktaDOCU?
Kontakta oss så berättar vi hur du under 2022 kan bli en av de hetaste leverantörerna för proffsen på projektmarknaden!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår