High-tech färg med nanoteknik håller fasaden ren

Att hålla en fasad ren från smuts, alger och mögel är en av fasadfärgens viktigaste uppgifter. Fastighetsägaren har rätt att förvänta sig att den målade fasaden håller sig ren och snygg under en rimlig period, något som visat sig allt svårare i takt med att nedsmutsning och mögelpåväxt ökar.

Med introduktionen av den nyutvecklade Nano-kvarts teknologin lanserar Caparol nu en ny generation färger för renare putsfasader – AmphiSilan NQG*

Läs mer och se vår introduktionsfilm genom att klicka på bilden eller länkarna nedanför.

AmphiSilan NQG får tack vare Nano-kvarts-teknologin en hård, formstabil och nanostrukturerad yta. Den hårda och klibbfria ytan gör det svårt för partiklar att fastna. Ju hårdare en fasadfärgs yta är, desto mindre smuts kan hålla sig kvar. Ytstrukturen gör dessutom att fasaden ”spolas av” vid regn och torkar upp snabbt när regnet upphört. Inga fläckar eller ränder från vattendroppar som torkat eller runnit längs fasaden stör utseendet.

Inifrån kommande vattenånga tränger lätt ut genom färgskiktet (Sd-värde <0,05m) samtidigt som färgen förhindrar vatten från att tränga in. En torr fasad gör det svårare för alger och mögel att få fäste samtidigt som den har en positiv inverkan på fastighetens uppvärmningskostnader.

De partiklar som trots färgens hårda, nanostrukturerade yta ändå fastnar, bryts ned med hjälp av färgens speciella pigment. Detta reagerar med dagsljusets UV-strålar och skapar en fotokatalytisk process som bryter ned kvarvarande smuts och föroreningar.

AmphiSilan NQG finns i fullt kulörutbud. Kombinationen av Nano-kvarts-teknologin och färgens övriga självrengörande egenskaper ger AmphiSilan NQG en unikt självrengörande yta som skydda fastigheten och bevarar intrycket av den nymålade ytan länge.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår