Miljöbedömda produkter hos Skånefabriken

Vi har produkter i vårt sortiment som är utvärderade och accepterade av Byggvarubedömningen. Målet är att påverka produktutvecklingen inom byggbranschen mot en giftfri och god bebyggd miljö. Brandjalusi, Ståljalusi och Rulljalusi är numera våra testade och miljöbedömda produkter som ingår i många byggprojekt i Sverige.

Miljöbedömda produkter hos Skånefabriken

Brandjalusi
Bedömning: Accepteras
Referensprojekt: Malmö Live, Mobilia Köpcentrum, Kristianstad Nya Galleria

Ståljalusi
Bedömning: Accepteras
Referensprojekt: Nya Karolinska, Göteborgs Nya Arena, Willys Limhamn

Rulljalusi
Bedömning: Accepteras
Referensprojekt: Kristianstad Nya Galleria, Hallandsåsen, Helsingborg Arena

Om Byggvarubedömningen
BVB (Byggvarubedömningen) är ett gemensamt system skapat av de största fastighetsägarna och byggherrar för miljöbedömning av byggvaror i Sverige.
För att ge oss en giftfri och god miljö i våra byggnader som vi lever och bor i utför Byggvarubedömningen miljöbedömningar av bygg- och förvaltningsvaror utifrån ett antal miljökriterier. På så sätt skapar man ett hållbart byggande med produkter och system som kan lämna över hus till kommande generationer.

Byggvarubedömningens miljöbedömning görs utifrån kriterier som utvärderar ingående ämnens egenskaper samt livscykelpåverkan från produkten. Varan kan få bedömningen ”Rekommenderas”, ”Accepteras” eller ”Undviks”. Bedömningskriterierna har utarbetats av en expertgrupp bestående av miljö- och kemiexperter.

Dokumentation
close

DOCU

Produktnyheter från byggbranschen
direkt till din inkorg

Prenumerera på nyhetsbrevet och få veckovisa uppdateringar med nya produkter från ledande tillverkare och leverantörer.


account_circle
email
Nej tack, gå vidare till hemsidan