Welands släckdurk släcker brand på 3 sekunder

Datum: 12 Jun 2019

Welands släckdurks design har egenskaper som kväver en oljebrand på tre sekunder. Durken är speciellt utvecklad för brandsläckningsgropar i exempelvis transformatorstationer. Brandkvävande durk har funnits i Welands sortiment i många år men genom noggrann förädling har durkens egenskaper och design nu tagit steget till att bli det självklara valet vid både offshore- och petrokemiska industrier. Släckdurken är mycket motståndskraftig mot korrosion och anpassad för industriella områden med aggressivt klimat.

Från idé till verklighet
Weland arbetar kontinuerligt med produktutveckling och det var Jonas Holmgren, Miljö- och Certifieringsansvarig på Weland AB, som fick idén till den nya förbättrade släckdurken.

– Idén till den nya durken kom då jag skissade på alternativa lösningar för att kunna förbättra både halksäkerhet och släckförmåga. Fokus låg på funktion och att inte låsa in sig i tidigare produktionslösningar, berättar Jonas Holmgren.

Överträffar förväntningarna
Flertalet tester för oljebrand påvisar mycket goda resultat med en släckningstid på endast tre sekunder. Släckdurken har ett förbättrat rostskydd samt en gångyta som ger ett bättre grepp om ytan bli hal av olja. Dessutom är släckdurken oerhört prisvärd, tack vare en mer rationell hantering.

En lång process med nära samarbete mellan konstruktion och tillverkning har gett ett resultat som överträffar allas förväntningar.

- "Att se idén som färdig produkt var en häftig känsla", avslutar Jonas Holmgren.

Referensprojekt från Weland AB

Gym & Sim

Gym & Sim

Ombyggnad | Vallentuna | Ej officiell

Ombyggnad av simhall i Vallentuna. Själva byggnationen startade juni 2014 .

Vanadislunden

Vanadislunden

Stockholm

Weland AB i Smålandsstenar

Weland AB i Smålandsstenar

Smålandsstenar

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår