Welands släckdurk kväver oljebrand på tre sekunder

Datum: 3 Feb 2021

Welands egenutvecklade släckdurk, en brandkvävande durk, har en unik design med egenskaper som kväver en oljebrand på tre sekunder. Durken är speciellt utvecklad för brandsläckningsgropar i exempelvis transformatorstationer. Här förklarar vi mer om vår släckdurk och dess fördelar.

Brandkvävande durk har funnits i Welands sortiment i många år och är även ett självklart val inom både offshore- och petrokemiska industrier. Släckdurken är mycket motståndskraftig mot korrosion och anpassad för industriella områden med aggressivt klimat. Tack vare lätta sektioner är släckdurken enkel att montera och demontera vid exempelvis reparations- och underhållsarbeten.

Durken är halksäker, Rutschklass R11, och alla öppningar är ø10 mm eller mindre vilket gör att små föremål ej kan falla genom. Släckdurken från Weland är mönsterskyddad (nr. 005650389) samt patent pending (ans.nr. 18195722.6) och levereras komplett inklusive bärande profiler.

Släckningstid på tre sekunder Vid brandtillbud med brinnande olja rinner oljan genom perforeringen i durken och kvävs på grund av släckdurkens egenskaper. Tester utförda av Danish Institute of Fire and Security Technology påvisar mycket goda resultat med en släckningstid på endast tre sekunder. Resultatet visar även att inga skador eller missfärgningar återfinns på produkten efter brand. Ta del av rapporten via en av våra säljare.

Skräddarsy med tillval Som tillval finns olika detaljer som förenklar drift och tillsyn i gropen. Weland kan erbjuda gängade hål för exempelvis jordningsfläta i de fall där jordning är aktuellt. För att enkelt komma åt under släckdurken kan du komplettera släckdurken med en inspektionslucka. Vid montage levereras kompletterande bärlinor. Weland erbjuder även en stege för enklare tillgänglighet i de fall där gropen är djup.

Referensprojekt från Weland AB

Malte Fuel & Wash

Malte Fuel & Wash

Halmstad

Malte Fuel & Wash AB är ett företag med lång tradition, som tillhandahåller l...

Alstor AB

Alstor AB

Dingle

Med denna fullboggiemaskin med konstant mekanisk drift på alla åtta hjul och ...

UniCarriers

UniCarriers

Mölnlycke

Foreq

Foreq

Hudiksvall

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår