Våra svarta tak är gröna

Vad menar vi med det? Jo, för varje kvadrat av våra byggelement sparar du på miljön. Du gör det med hjälp av låga utsläpp av CO2 och exceptionellt goda U-värden.

Våra prefabricerade byggelement har upp till 500 millimeter isolering och är uppbyggda med lättbalkar. Dessa balkar leder mindre energi och har exceptionellt liten köldbrygga. Många kunder använder därför våra lättelement vid lågenergi- och passivhuskonstruktioner. Faktum är att de har femton gånger högre täthet än passivhusnormen! Förutom allt detta kan vi skryta med liten materialåtgång, lätta transporter, hållbart material och att vi producerar elementen med miljömärkt energi.

Vi tror på drömmar
Låt oss förverkliga dina visioner med tidig input, långa spännvidder och snabbt montage. Formbara tak och väggar ger oändliga möjligheter att böja elementen i önskad radie med bibehållen styrka i spännvidden. På vår nya webb kan du låta dig inspireras av vad vi gjort för andra. Här finns referensprojekt från norr till söder och med massor av skräddarsydda lösningar. Dessutom hittar du nerladdningsbara filer för exempelvis dimensioneringstabell och typdetaljer under Produktfakta.

Har du frågor eller vill du ha rådgivning? Våra ingenjörer ger dig gärna input i projekten och bra projekteringsunderlag.
Tidig kontakt och ömsesidigt erfarenhetsutbyte kan ge stora besparingar.

Lättelement AB har varit privat och lokalt ägt sedan starten år 1979. I dag är vi fler än hundra medarbetare som årligen utvecklar, säljer och producerar mer än 100 000 kvadratmeter självbärande byggelement för tak, väggar och bjälklag. Vårt huvudkontor ligger i norrländska Örnsköldsvik, mitt i vackra Höga Kusten. Engagemanget för branschen, produkterna och kunderna kommer från hjärtat och för oss är det en självklarhet att alltid göra dig nöjd.

Dokumentation
close

DOCU

Produktnyheter från byggbranschen
direkt till din inkorg

Prenumerera på nyhetsbrevet och få veckovisa uppdateringar med nya produkter från ledande tillverkare och leverantörer.


account_circle
email
Nej tack, gå vidare till hemsidan