Våra svarta tak är gröna

Datum: 17 Maj 2017

Vad menar vi med det? Jo, för varje kvadrat av våra byggelement sparar du på miljön. Du gör det med hjälp av låga utsläpp av CO2 och exceptionellt goda U-värden.

Våra prefabricerade byggelement har upp till 500 millimeter isolering och är uppbyggda med lättbalkar. Dessa balkar leder mindre energi och har exceptionellt liten köldbrygga. Många kunder använder därför våra lättelement vid lågenergi- och passivhuskonstruktioner. Faktum är att de har femton gånger högre täthet än passivhusnormen! Förutom allt detta kan vi skryta med liten materialåtgång, lätta transporter, hållbart material och att vi producerar elementen med miljömärkt energi.

Vi tror på drömmar
Låt oss förverkliga dina visioner med tidig input, långa spännvidder och snabbt montage. Formbara tak och väggar ger oändliga möjligheter att böja elementen i önskad radie med bibehållen styrka i spännvidden. På vår nya webb kan du låta dig inspireras av vad vi gjort för andra. Här finns referensprojekt från norr till söder och med massor av skräddarsydda lösningar. Dessutom hittar du nerladdningsbara filer för exempelvis dimensioneringstabell och typdetaljer under Produktfakta.

Har du frågor eller vill du ha rådgivning? Våra ingenjörer ger dig gärna input i projekten och bra projekteringsunderlag.
Tidig kontakt och ömsesidigt erfarenhetsutbyte kan ge stora besparingar.

Lättelement AB har varit privat och lokalt ägt sedan starten år 1979. I dag är vi fler än hundra medarbetare som årligen utvecklar, säljer och producerar mer än 100 000 kvadratmeter självbärande byggelement för tak, väggar och bjälklag. Vårt huvudkontor ligger i norrländska Örnsköldsvik, mitt i vackra Höga Kusten. Engagemanget för branschen, produkterna och kunderna kommer från hjärtat och för oss är det en självklarhet att alltid göra dig nöjd.

Mer om produkten Lättelement Tak

Lättelement Tak

Våra prefabricerade takelement kan användas till alla sorters byggnader och är särskilt lämpliga där det krävs stora fria spännvidder, till exempel i sport-, industri- och varuhallar samt skolbyggnader. Den låga egenvikten kan ge stora besparingar i stomkostnader.

De prefabricerade takelementen är lätta, starka och enkla att montera på alla typer av material. De sparar din tid såväl i projekteringen som på bygget. Prestandan på våra takelement saknar konkurrens då det klarar upp till 19 meters spännvidd i snözon 2. Genom att vi, till skillnad från andra, helsvetsar taktäckningen, har våra tak mycket goda egenskaper för att förhindra läckage. Om det går hål, trots det stumma underlaget en plywood medför, kan inte vatten tränga mellan papp och plywood när ytskiktet är helsvetsat. Vi lämnar hela 15 års tätskiktsgaranti på våra färdiga taktäckningar.

Elementen kan förses med tidsbesparande och prefabricerade lösningar för bland annat färdiga tätskikt av papp eller plåt, håltagning, takavvattning, taksprång med eller utan tassar som dessutom kan målas från fabrik. Projekten är granskade och godkända samt processövervakade av Research Institutes of Sweden, RISE.

Lättelement Tak

Lättelement Tak

Elementlängder upp till 20 meter

Läs mer

Nedladdningar
Så monterar du Lättelements takelement
Skötselanvisning tak
Kontakta oss
Byggvarudeklaration
Krav på upplag för tak & bjälklagselement
Krav på upplagens bredd för tak & bjälklagselement
Håltagningar vinkelräta mot takytan
Håltagningar lodräta genom tak
Rörgenomföring i tak deformation <20mm
Rörgenomföring i tak deformation >20mm
Ventilationsgenomföring i tak
Plåtkrans hel beställningsformulär
Plåtkrans halv beställningsformulär
Avslutning mot hisschackt
DWG Typdetaljer
Gavel med elementutstick
Gavel med sarg
Gavel med tassutstick
Gavel rörlig anslutning mot skalvägg ståndskiva monterad i fabrik, deformation >15mm
Gavel rörlig anslutning mot skalvägg ståndskiva monterad på byggplats, deformation >15mm
Gavel stum anslutning mot skalvägg deformation <15mm
Gavel utan taksprång
Nock med L-stål
Nock med upplag, taklutning <10°
Nock med upplag, taklutning >10°
Nock utan taksprång
Nock utan upplag, taklutning <10°
Nock utan upplag, taklutning >10°
Takfot med elementutstick
Takfot med tassutstick EI30 fibercementskiva på taksprång
Takfot med tassutstick råspont på taksprång
Takfot med tassutstick vertikalt avslut av elementände
Takfot med tassutstick vertikalt och horisontellt avslut av elementände
Takfot utan taksprång

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår