Välj eget mönster och färg på ljudabsorberande naturmaterial

Datum: 24 Jan 2018

De ljuddämpande ACQWOOL-textilierna av 100 % ull tillverkas i Sverige. Produktionen av den helt unika elastiska väven kommer under 2018 att flyttas till nya lokaler hos B&L Lund AB – absoflex.

ACQWOOL ljudabsorbenter bygger på det prisbelönta materialet Qwaiet. Detta Material är i 100% ull och har fantastiska ljudabsorberande egenskaper. Materialet används till våra A-klassade ljudabsorbenter & skärmväggar. Ull har många helt unika egenskaper. Det är extremt slitstarkt, och lämpar sig också fantastiskt bra för just ljudabsorption. När ullen bearbetas blir den dessutom vatten-, fett- och smutsavvisande. Det gör att ytan håller sig ren på ett naturligt vis, genom att den inte låter smuts tränga in i fibrerna.

Vi har vår bakgrund i textilindustrin och vi känner sedan tidigare till ullens många fördelar. När våra produkter testats når de toppresultat, och de är idag marknadens bästa ljudabsorberande textil. Samtliga våra produkter är även testade hos Sveriges Provning och Forskningsinstitut och inga kemikalier har tillsatts vid tillverkning eller efterbehandling. Materialet i Qwaiet är helt återvinningsbart.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår