Valde PCS Modulsystems
State Of The Art-Moduler

Datum: 21 Jan 2020

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS erbjuder något av State of the Art, deras moduler är lite större, snyggare och har något bättre invändig komfort, säger Johan Falk, projektledare för de stora antal tillfälliga skolbyggnader som Västerås har köpt upp av PCS Modulsystem.

Västerås stad inledde 2019 en satsning på sitt skolbestånd. Det gällde i allt från att lösa brist på skolplatser, alltför stora klasser samt skolor med renoveringsbehov. I denna långsiktiga satsning är tillfälliga skolor skapade med hyrda moduler från PCS Modulsystem en viktig pusselbit för de mest akuta behoven.

– De modulskolhus vi bygger nu är inte evakuering för renoveringar, utan de handlar om att lösa akuta behov som brist på klassrum samt alltför stora klasser, säger Johan Falk.

Vilka krav ställer ni på de här tillfälliga skolorna?
– De måste, som alla nya byggnationer, uppfylla BBR-kraven inom främst brandsäkerhet och tillgänglighet. Det innebär att det ska finnas ramper, utrymningsvägar etc. Staden har även haft krav på viss inredning, viss bestyckning av lokalerna.

– Sedan är den inre miljön med ljudkomforten viktig. De äldre modulerna har varit ljudakustikkänsliga. Nu har PCS skapat moduler som ger bättre akustik i lokalen, vilket är högst fördelaktigt. Staden ställer strikta krav på ljudmiljön i skolan, även om alla moduler idag kan uppfylla de normala byggkrav som finns ändå. Just detta är viktigt för arbetsmiljön för lärare och elever, säger Johan Falk.

Mer om Västerås skolprojekt här!

Se filmen när skola nr 7 i Västerås byggdes upp på en dag:

Mer om produkten Moduler för skolor

Moduler för skolor

Bästa möjliga skola är självklart för oss på PCS Modulsystem. Vi vet av erfarenhet att de tillfälliga skolor vi monterar med våra skolmoduler är bättre än 90 procent av alla permanenta skolor som finns i Sverige. Genom kontinuerlig utveckling av våra moduler, och med framtagningen av vår helt nya tysta modul PCS Comfort så har vi på PCS Modulsystem en kvalitetsstandard på våra skolmoduler som ingen annan kan överträffa.

Referensprojekt från PCS Modulsystem AB

Mörbyskolan

Mörbyskolan

Ombyggnad | Danderyd | 20 Mkr

Ombyggnad av låg- & mellanstadieskola i Danderyd. Själva byggnationen startad...

Ljungmyrsskolan

Ljungmyrsskolan

Rivning | Täby | 0,5-2 Mkr

Rivning av låg- & mellanstadieskola som uppgår till 2 byggnader i Täby. Själv...

Malmö universitetssjukhus

Malmö universitetssjukhus

Nybyggnad | Malmö | 5 MdKr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 10 vånin...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår