Utegym en del i satsning på spontanidrott

Fokus på paraidrott, tillgänglighet och spontanidrott
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Tress Sport och Lek AB

I Sölvesborg i Blekinge län har man startat ett treårigt projekt under namnet Svarta Leds Idrottscentrum, SVIC. Syftet med projektet är bland annat att erbjuda fler nya aktivitetsytor och att öka tillgängligheten för funktionsnedsatta och utövare av paraidrott. Med hjälp av pengar från Allmänna arvsfonden har kommunen börjat inventera behov och önskemål och några delprojekt är redan klara. Tanken är att kommunen tar över och driver utvecklingen framåt, efter att projektet är avslutat.

Ett utegym i rätt tid
Svarta Led är som en knutpunkt för folk i rörelse, så ett utegym på denna plats kändes helt rätt. Med närhet till elbelyst motionsspår, fotbollsplaner och cykelleder kan nu både nybörjare och de mer erfarna gymentusiasterna träna utomhus när som helst på dygnet. Intill utegymmet finns nu även kommunens första hinderbana som redan blivit barnens favorit. Träningsstationerna i utegymmet har matchats med hindren i OCR-banan så att de ska komplettera varandra för en varierad och allsidig träning.

Att träna utomhus ligger helt rätt i tiden. Under hösten 2020 avråds det för träning inomhus, så det passar perfekt med ett utomhusgym just nu. Anna som är projektledare drivs av att skapa så attraktiva aktivitetsplatser som möjligt för att tillmötesgå önskemålen och behovet i kommunen. Tillgängligheten och den spontana rörelseglädjen hos främst barn och ungdomar är en stark drivkraft när hon tar sig an nya delmål i 3-årsprojektet.


Produktkopplingar

Utegym

Träna crossfit, military fitness och styrketräning utomhus med våra kvalitetsprodukterför alla typer av utegym ...


Relaterade projekt

Ny multiarena i Guldsmedshyttan

Ny multiarena i Guldsmedshyttan

Lindesberg

En multiarena med konstgräs där ungdomarna i området kan spela alla möjliga s...


Projekt utegym på Umeå Universitet

Projekt utegym på Umeå Universitet

Umeå

Utegym ger ett rörelserikt campus


Tomelilla IF

Tomelilla IF

Tomelilla


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår