Utebelysning från Kulturjern

Datum: 16 Sep 2019

Utebelysning ALU


Utebelysning ALU

Aluminium har en mycket kort historia jämfört med t.ex. Järn, Koppar och Zink.

Det upptäcktes år 1807 av Sir Humphrey Davy då han undersökte bergarten Alun men metoden för att framställa rent Aluminium gjordes år 1825 av Hans Christian Orsted och genomfördes först år 1827 av Friedrich Wöhler.

Aluminiums densitet är ungefär 1/3 jämfört med järn. Detta gör att det bl.a. passar bra att använda om man har ett modernt hus med inte så kraftig stomme men samtidigt vill ha äldre stil.

Lyktstolpar Funkis


Lyktstolpar Funkis

Kulturjern har lanserat en serie utomhusbelysningar i funkisstil. Inspirerade av formgivningen och funktionalismen från 30-talet har vi tagit fram lyktstolpar och utomhusbelysning gjorda av smide och använt grundläggande geometriska former i designen.

Vår belysning är tänkt att passa både stad och hem. Utformningen har ett enkelt formspråk vilket passar släta, odekorerade fasader och utemiljöer. Vi har både lägre och högre modeller av denna lyktstolpe så att den ska passa alla miljöer.

Kontakta oss om du vill veta mer om vår nya serie med belysning, utebelysning och utomhusbelysning i funkisstil.Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...