Uponor Barrier PLUS

Datum: 2 Sep 2016

Hållbara dricksvattenrör för förorenad mark

Att installera rör för dricksvatten genom förorenad mark är ofta problematiskt. Vanliga polyetenrör släpper igenom vissa kemikalier som förekommer i förorenad mark på områden inom städerna. Uponor har utvecklat en helt ny lösning. Uponor Barrier PLUS. En mycket bra lösning för installation i förorenad mark, rören är korrossionsfria även vid förekomst av trikloretyleen (TCE).

Säkert och återvinningsbart

Uponor Barrier PLUS är en ny och unik lösning: ett 100 % plastbarriärrör med utmärkta egenskaper som dessutom är återvinningsbart. Barrier PLUS ger dig rätt förutsättningar för att installera i förorenad mark vilket skapar trygghet för de människor som litar på att du förser dem med rent dricksvatten.

Rent vatten är en nödvändig förutsättning för allt liv på jorden. Att bevara dess kvalitet och hållbarhet är ett stort ansvar och kräver de bästa materialen för transport av vattnet. Vårt val, är en polymer, som används världen över i matförpackningar.

Mer om produkten Dricksvatten

Dricksvatten

Dricksvatten är vårt viktigaste, mest kontrollerade livsmedel. Svenskarna använder cirka 160 liter vatten per person och dag, där 10 liter går till dryck och matlagning. Vattnet som ska bli dricksvatten kallas råvatten och kommer från sjöar, vattendrag eller grundvatten.

Som med all annan vattenhantering påverkas dricksvattnet av våra klimatförändringar, varför vår framtida vattenförsörjning kräver ett förebyggande arbete mellan flera aktörer och, inte minst, pålitliga rörsystem.

Isolerat dricksvatten
Dricksvattentankar

Dricksvattentankar

Produktöversikt

Läs mer

Dricksvatten - Miljödeklarationer

Läs mer

Dricksvatten - AMA Texter

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår