Unika personlyftslösningar och praktiska badrumshjälpmedel

Datum: 25 Sep 2019

Handicares mobila lyftar och taklyftar har unika egenskaper och fördelar, för alla situationer, miljöer och brukare. Handicare erbjuder också ett antal enkla och praktiska hjälpmedel som gör befintlig toalett-, dusch- eller badrumsmiljö säker och bekväm, för att passa olika brukar- och medhjälparbehov.

Olika lyftlösningar
En stationär lyftlösning, bestående av en taklyftsmotor som monteras antingen i ett fast installerat skensystem i taket eller i en fristående lyftställning, är ett utmärkt ergonomiskt alternativ som eliminerar behovet av manuella lyft. Lyftlösningen gör det också möjligt för medhjälparen att alltid välja den bästa arbetsställningen. Dessutom finns lyftsystemet alltid på plats, det upptar minimalt med utrymme och det är mycket lättmanövrerat.

Mobila lyftar är personlyftar som rullar på golvet och som därmed är enkla att förflytta mellan olika lokaler, rum och brukare. Mobila lyftar är ett mycket flexibelt och mångsidigt alternativ och en bra lösning vid tillfälliga lyftbehov, när man inte i förväg kan veta exakt var behovet av att lyfta brukare kan uppkomma eller om det helt enkelt inte är möjligt att installera ett taklyftssystem.

Läs mer om Handicares lyftar och lyfttillbehör här!

Badrumshjälpmedel
Handicare erbjuder produkter och lösningar för att öka oberoendet för funktionsnedsatta och äldre och ge dem möjlighet att leva ett aktivt liv på deras villkor, samt för att underlätta arbetet för vårdgivare och anhöriga. Även brukare med mindre svårigheter, kan ha problem med att sätta sig ner och resa sig upp från toaletten. Att ta ett bad eller en dusch kan vara ännu mer energikrävande och riskabelt.

Enkla åtgärder som att öka toalettens höjd och att tillhandahålla lite extra stöd på rätt platser kan vara tillräckliga för att göra det möjligt för dessa brukare att besöka toaletten på ett självständigt sätt utan att kompromissa med säkerheten. Att ha något rejält att hålla sig fast i eller att kunna sitta tryggt i duschen eller utför andra kroppsvårdande aktiviteter minskar stressen och påfrestningarna ytterligare medan säkerheten i dessa dagliga situationer ökar signifikant.

Med Handicares produkter kan alla uppleva känslan av säkerhet varje dag.

Läs mer om Handicares Badrumshjälpmedel här!

Mer om produkten Mobila lyftar

Mobila lyftar

Mobila lyftar är personlyftar som rullar på golvet och som därmed är enkla att förflytta mellan olika lokaler, rum och brukare.

Mobila lyftar är ett mycket flexibelt och mångsidigt alternativ och en bra lösning vid tillfälliga lyftbehov, när man inte i förväg kan veta exakt var behovet av att lyfta brukare kan uppkomma eller om det helt enkelt inte är möjligt att installera ett taklyftssystem.

Handicares SystemRoMedic™-sortiment erbjuder många olika modeller och varianter med olika lyftkapacitet och med många olika funktioner. Vi har mobila lyftar för alla situationer, miljöer och brukare.

EVADRIVE

Läs mer

Eva450

Läs mer

Eva400

Läs mer

Eva600EE

Läs mer

Vega505EE

Läs mer

MiniLift125

Läs mer

MiniLift160

Läs mer

MiniLift200

Läs mer

Carina350EM/EE

Läs mer

Ladda ner kataloger

Läs mer

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...