TRANSPARENTA BULLERSKYDD MED OSLAGBAR LIVSLÄNGD

Datum: 11 Mar 2021

Under ledning av Trafikverket är renoveringen av den 50 år gamla bron i Kungälv i full gång och beräknas vara färdigställd under sommaren 2022. Bron uppgraderas med ett nytt transparent bullerskydd av Plexiglas Soundstop från skandinaviska materialleverantören gop. De transparenta akrylskivorna på 20 mm har unika egenskaper, en överlägsen livslängd och bjuder på många designmöjligheter, vilket gjorde materialet till det självklara valet.

”Det är otroligt kul att vara en del av ett projekt där vi levererar ett högkvalitativt bullerskydd som i kombination med räckets konstruktion inte bara skapar ett tystare och trivsammare närmiljö utan även inger en ökad säkerhet för resenärerna”, säger Jan Larsson, District Account Manager på gop.

Montaget av bullerskärmarna har redan påbörjats och sträcker sig över två kilometer. Designen är väl genomtänkt där de transparenta akrylskivorna kombineras med infärgade blå skivor med frostad finish. Totalt monteras över 1000st akrylskivor som kommer göra miljön för de boende runt bron lugn och harmonisk, både visuellt och ljudmässigt.

Bullerskydden monteras på ett nyutvecklat räcke som håller högsta säkerhet och tillsammans med de bulleravskärmande skivorna skapas ett dokumenterat skydd över tid. Montaget av de nya bullerskärmarna av Plexiglas Soundstop inleddes under hösten 2020 och beräknas vara färdigställt under sommaren 2021.


FAKTA BULLERSKÄRMAR TILL NYA NORDREÄLVBRON

Material: Plexiglas Soundstop GSCC 20 mm Akryl

Leverantör: gop – Glasfiber & Plastprodukter AB

Montage: 2 km, 1017st akrylskivor

Design: Transparenta skivor kombinerat med infärgade blå skivor med frostad finish


FÖRDELAR MED BULLERSKYDD AV PLEXIGLAS SOUNDSTOP
  • Unika designmöjligheter inom färg och form
  • Upp till 8 x 2 meter stora skivor
  • Extremt motståndskraftigt mot väder och åldrande
  • Mer slagtåligt och lättare än glas
  • Plexiglas BirdGuard erbjuder fågelskydd med integrerat mönster
  • 30 års garanti mot gulning
  • Certifierade enligt ZTV-Lsw 06, EN1793 och EN1794
  • Materialet går att återvinna


Läs mer om våra bullerskydd: https://www.gop.se/entreprenad-fasad/bullerskydd/

Mer om produkten Bullerskydd

Bullerskydd

Vi har lång erfarenhet och kunskap inom transparenta lösningar av akryl och polykarbonat som bulleravskärmning vid väg, bro och järnväg. Kontakta oss gärna redan i idéstadiet, vi bistår med kunskap, råd och dokumentation genom hela projektet.

Plexiglas Soundstop

Plexiglas Soundstop

Produktöversikt

Läs mer

Plexiglas Soundstop Birdguard
Polykarbonat för bulleravskärmning
Byggvarudeklarationer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår