Trådlös bevakning av riskzoner för vattenskada

Datum: 19 Okt 2021

Tollco är först på marknaden med att lansera en läckagebrytare med trådlösa detektorer.

Den nya läckagebrytaren övervakar upp till 16 utrymmen där det finns risk för vattenskada. Den är perfekt för att förhindra vattenskador i kontorsfastigheter och är främst avsedd för kök och fristående vatten- och kaffemaskiner. Den fungerar också utmärkt i lägenheter och fritidshus.

Vattnet stängs omedelbart av så fort en av de trådlösa givarna blir fuktiga. Samtidigt får du en larmsignal som informerar om att en läcka har inträffat. På så sätt minimeras risken att en vattenskada uppstår.

En ventil monteras på vattenledningen så tidigt som möjligt i vattensystemet. En kulventil används för öppning och stängning för att undvika tryckslag. Enheten kan också hanteras manuellt med en on/off-knapp.

De trådlösa vattensensorerna placeras på alla riskområden, till exempel under diskbänkskåp, kyl- och frys, diskmaskin, kaffemaskiner eller annan trycksatt utrustning. Sensorerna känner kontinuerligt av om de får vatten på sig.

Läckagebrytaren kopplas in i ett vanligt vägguttag och kommunicerar trådlöst med en eller flera vattendetektor, som i sin tur kan kopplas ihop med sensorer. Sensorbanden fästs där risken för läckage är som störst.

Möt oss på Fastighetsmässan, Kistamässan 24-25 november.

Mer om produkten Tollco - Vattenlarm

Tollco - Vattenlarm

Att installera ett vattenlarm är en enkel och billig investering. Larmet placeras på dolda ytor där det finns risk för läckage. Tex, under diskmaskinen, i diskbänksskåpet, vid golvvärme centralen, bakom akvariet etc. Om det uppstår en läcka börjar larmet larma.

Tollco Vattenlarm 9 volt, inbyggd sensor
Tollco Vattenlarm 9 volt, extern sensor
Tollco Vattenlarm 230 volt, extern sensor
Monteringsanvisning Vattenlarm 9 volt inbyggd sensor
Monteringsanvisning Vattenlarm 9 volt extern sensor
Monteringsanvisning Vattenlarm 230 volt extern sensor
Välkommen till vår interaktiva miljö!

Välkommen till vår interaktiva miljö!

Information om skadeförebyggande tips och råd mot vattenskador

Läs mer

Tollco Vattenlarm 9 volt, inbyggd sensor
Tollco Vattenlarm 9 volt, extern sensor
Tollco Vattenlarm 230 volt extern sensor

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår