Tilluftsdon ventplus
Uteluftskanal s-kanal / Rak cirkulär kanal

Datum: 10 Sep 2020

Effektivt, tyst och dragfritt – en idealisk lösning både för nybyggnation och renovering. Våra städer förtätas alltmer för att möta efterfrågan på nya bostäder och lokaler. Ofta väljer man prefabricerade betongelement, även på platser med hög bullernivå, vilket ställer höga krav på ljudreduktion.

FÖR EN RENARE OCH FRISKARE INOMHUSMILJÖ


Ventplus
Genom Sigarths tilluftsdon Ventplus, leds den inkommande luften in genom radiatorn, för att där värmas upp innan den tyst och dragfritt fortsätter in i bostaden. Ventplus ökar också radiatorns effektivitet.

Flera olika filtertyper kan användas i Ventplus för att fånga upp partiklar från uteluften. Valet av filtertyp påverkar lufthastigheten och tryckfallet över installationen. Vi rekommenderar användning av allergenfilter F7 eller F8. Alla dimensionerande värden som anges baserar sig på användning av ett godkänt F7-filter.

Radiatorer med tilluftsdon bör förses med min-begränsande termostatventiler för att inte riskera frysning.

S-kanal
S-kanalen finns i fem höjder: 300, 320, 370, 465 och 570 mm. En teleskopfunktion (32–200 mm), gör den flexibel för olikaväggtjocklekar. Den har också en renslucka i överkant som underlättar rengöring.

Rak cirkulär kanal
Denna ljudreducerande uteluftskanal är väl anpassad för såväl nyproduktion som renovering.

Kanalens ytterdiameter är 167 mm och innerdiametern 102 mm. Med hjälp av en stos, som köps som tillbehör, kan öppningen hållas konstant.

Den raka kanalen levereras i standardlängder på 400 mm eller 1200 mm, som enkelt kan kapas till önskat mått. På förfrågan offererar vi även andra längder.

Mer information
Broschyr - För en renare och friskare inomhusmiljö.

Besök även vår hemsida för mer information.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår