Thermogaia Termoskydd

Botkyrkabyggen
Arbetet med att termoskydda Botkyrkabyggens två fastigheter med adress Branta Backen påbörjades under april då balkongerna målades. Fas två har nu inletts där resten av fasaden ska termoskyddas. Syftet med att termoskydda fastigheterna är i första hand att spara energi och avfukta väggar. Projektet kommer att utvärderas under tre år, där Ångpanneföreningen har utsetts till att genomföra de mätningar som ska ligga till grund för utvärderingen.

Helsingborgshem
Husen är byggda i början av 1900-talet och drar mycket energi. Eftersom karaktären på husen skall bibehållas har Helsingborgshem valt att termoskydda dessa 5 fastigheter för att spara energi för att inte förstöra utseendet och karaktären på husen eftersom Termoskydd upplevs som en vanlig färg. Man har valt kulörer som är så lika som möjligt de befintliga vilket innebär att utseendet på fastigheterna inte kommer att ändras.

Skövdebostäder
Fastigheterna finns i centrala Skövde och har varit kalla på vintern och varma på sommaren. Projektet startades i juni och avslutades i september. Syftet är att i första hand minska energikostnaderna. Även taken har termoskyddats för att sänka värmen under sommaren för de översta lägenheterna. Mätningar kommer att pågå under de närmaste åren för att kunna se effekterna från Termoskydd vilket innebär att man senarelägger andra åtgärder.Arbetet har utförts av vår partner i Västsverige Johns Bygg o Fasad.

För mer information klicka på bilden eller länken nedanför.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår