Inblandade företag

Alumeco Sverige AB

I februari 2017, 2018 och 2019, i samband med Frostfestivalen hittar du 40 nästan fyra meter höga trianglar på Ofelia Plads i Köpenhamn. Dessa trianglar täcker ett område på mer än 80 meter. Under dagen vilar trianglarna stilla, men när natten faller, kommer ljus och ljud till liv, och installationen blir till ett sensoriskt, interaktivt konstverk. Den 80 meter långa upplevelsen består av en aluminiumstruktur med profiler levererade av Alumeco.

De 40 trianglarna består av två typer av aluminiumprofiler, vilka båda är anpassade för att interagera ömsesidigt för att uppfylla installationens rumsliga designkrav. Totalt består konstverket av cirka 1 219 meter anpassade profiler från Alumeco. I detta avseende har finish och konstverkets rumsliga struktur varit avgörande för Obscura Vertigos godkännande av installationen.

Finishen är mycket viktig för Obscura Vertigo. Det är viktigt för det övergripande intrycket och för både självförståelse och tillfredsställelse samt för det slutliga resultatet, förklarar Kasper Rasmussen.

I detta avseende har Obscura Vertigo upplevt en positiv utvecklingsprocess:

Samarbetet med Alumeco har varit bra, och vi har dragit nytta av företagets erfarenhet. Alumeco har visat stor flexibilitet när det gäller att få en tung industriell processhantering att passa de strikta och oflexibla leveranskraven, vilket ofta är en förutsättning för arbetet med bygg- och installationskonst, avslutar Kasper Rasmussen.


Produktkopplingar

Aluminiumprofiler

Aluminiumprofiler.


Relaterade projekt

Åsiden Senter

Åsiden Senter

Drammen


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...