Takterrass med matchande lekställningar och designmöbler

Den vackra innergården fick matchande designmöbler ur Mobilis Designs sortiment.

Inblandade företag

Tress Sport och Lek AB

Takterrassen på en fastighet i Örebro hade en enorm potential att bli en levande och mysig innergård för både barnen och de vuxna. Men det saknades lekmöjligheter och sittplatser för trevlig grannsamvaro. Fastighetsägaren tog kontakt med John på PEAB som ringde till Calle på Tress, och där började samarbetet för att gemensamt lösa kundens problem. Calle tog fram några förslag på lekutrustning som kunde vara lämpliga för den här ytan. Kundens problem var att man inte fick göra åverkan på takterrassens tätskikt. Alltså behövde man hitta lekutrustning som både passade på platsen och inte behövde gjutas ner.

Låg lekställning som inte krävde fallskydd
För att undvika momentet med nedgjutning valdes lekställningen Lekvinkel och den tillgänglighetsanpassade Trixie Alla Kan. Båda kommer från Discovery-serien och är anpassade för de lite yngre barnen. Den redan låga fallhöjden blev ännu lägre genom att de bärande stolparna sågades av ytterligare en bit. Med ett ordentligt tippskydd i form av utbredda stag kunde lekställningarna angöras utan åverkan på takets tätskikt. En kreativ lösning av kundens problem.

Tillgängligheten förbättrades
Genom att lekställningarna sänktes blev också tillgängligheten bättre. Nu kan även de minsta barnen och de med funktionsnedsättning enkelt komma åt både utsidan och insidan. Med sina härliga färger, spel, pyssel och rutschbana på utsidan och spännande balansmoment och utmaningar på insidan kan barnen leka och roa sig länge tillsammans.

Matchande utemöbler och blomlådor
Den fina innergården på takterrassen behövde även några sittgrupper för härlig social gemenskap. För att hitta parkmöbler som matchade lekställningarna och inte bara välja vanliga bänkbord vändes blickarna mot Mobilis Design. Entreprenören John hade sett parksortimentet tidigare och fastnade nu för möbelfamiljen TAURUS och gav förslaget till fastighetsägaren som nappade direkt.


Produktkopplingar

Lekplats

Härliga och fantasifulla lekplatser och klätterställningar som lockar fram leklusten hos alla barn.


Relaterade projekt

Björklundshage

Björklundshage

Norra Ängby

Björns Trädgård

Björns Trädgård

Stockholm

Ikano

Ikano

Linköping

Järnvägsparken

Järnvägsparken

Ombyggnad | Upplands-Bro | ca 5 mkr

Ombyggnad av parkområden i Upplands-Bro. Själva byggnationen startade novembe...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår