Svensk bygginnovation går på export

Datum: 28 Maj 2014

Isoleringsproducenten, FOAMGLAS Nordic AB har via sitt moderbolag Pittsburgh Corning Europé SA/NV i Belgien, från MRD Sälj och Bygg AB, förvärvat det svenskutvecklade patentet, KOLJERN® - tekniken.

Med KOLJERN® - tekniken så skapas miljö- och klimatsmarta byggelement och Nära Noll Energi hus (NNE-teknik).


Försäljning och tillverkning av KOLJERN®-element kommer att ske i FOAMGLAS Nordic ABs regi. Tillverkningen uppe i Kvissleby utanför Sundsvall kommer att vara kvar och även utvecklas. Planer finns även på att inom kort starta upp ytterligare en produktionsenhet i Södra Sverige.

I en förlängning kommer det även bli aktuellt med att exportera KOLJERN®-tekniken till Pittsburgh Corning Europes egna dotterbolag och agenter som verkar över hela världen.

- Med en ökad efterfrågan på energisnåla byggnader ser en stor marknads-potential med KOLJERN®- tekniken och tror att detta kan skapa ett 10-talet arbetstillfällen på sikt. Vi ser stora synergieffekter i att nyttja våra inarbetade försäljningskanaler för att fortsätta vår tillväxt på i första hand den Skandinaviska marknaden men även ute i världen via våra systerbolag, säger Peter Hellqvist, Försäljningsdirektör FOAMGLAS Nordic AB.

KOLJERN® - tekniken bygger på att cellglasisolering (FOAMGLAS®) sammanfogas med U-plåtbalkar och plåtvinklar till självbärande byggelement som kan användas till utfackningsväggar, tak och grundelement samt större och mindre huskonstruktioner.

Med FOAMGLAS® isolering som kärnmaterial skapas ett brand- och fuktsäkert byggelement som är helt luft- och ång tätt med en mycket god förmåga att motstå bränder och med en teknisk livslängd på minst 60 år.

Peter Hellqvist, Försäljningsdirektör, FOAMGLAS Nordic AB
Tel. 0733-44 24 26.

Åke Mård, VD, MRD Sälj och Bygg AB
Tel. 070-576 03 92.
Villa söder om Sundsvall som är byggd helt med KOLJERN® - tekniken.

Referensprojekt från FOAMGLAS Nordic AB

Grändhusen

Grändhusen

Nybyggnad | Lomma | Ca 50 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 20 byggnader i Lomma med 20 lägen...

Max IV, etapp 1

Max IV, etapp 1

Nybyggnad | Lund | ca 500 mkr

Nybyggnad av laboratorium, forskning som uppgår till 2 byggnader i Lund på 3 ...

Turning Torso

Turning Torso

Nybyggnad | Mallmö | 700,0 Mkr

Nybyggnad . Själva byggnationen startade juni 2001 till en uppskattad kostnad...

UMAS Akuten

UMAS Akuten

Ombyggnad | Malmö | 605 mkr

Ombyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 6 våning...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår