Surfa på den gröna renoveringsvågen

Datum: 27 Okt 2021

En progressiv renoveringsvåg sveper in över Europa sedan hösten 2020 – ”The Renovation Wave”. Målet är att fördubbla energieffektiviteten vid renoveringar av offentliga och privata byggnader under de kommande tio åren. Det irländska multinationella företaget Kingspan Insulation är världsledande på högeffektiv isolering och stolta över att vara en del av den energibesparande renoveringsvågen. När du renoverar och efterisolerar ditt hem är du också med och minskar klimatavtrycket.

Kingspan har i många år haft fokus på att erbjuda högeffektiva lösningar för renovering. Företaget utmärker sig gentemot konkurrenterna genom att ha en tydlig nollvision på utsläpp och nu dessutom genom att bygga en klimatneutral fabrik i Sverige. Dessa steg har tagits snabbt och innebär att såväl produkter som produktion blir klimatneutrala.

Tilläggsisolera ditt hem och förbättra Sveriges energieffektivitet
När ”The Renovation Wave” når sitt mål, fördubblad energieffekt, kommer Europas utsläpp av växthusgaser reduceras och upp emot 160 000 fler gröna jobb skapas i byggbranschen. I och med detta förbättras människors livskvalitet avsevärt. Genom att tilläggsisolera med Kingspans högeffektiva isoleringsskivor tar du ansvar för att ge kommande generationer en bra och grönare framtid.

Sektorn för bostäder och lokaler står för cirka 40 procent av det totala energibehovet i Sverige. Sveriges byggnadsbestånd har en stor andel äldre byggnader som inte lever upp till dagens krav på energieffektivitet, därför finns ett stort renoveringsbehov. En av de bästa sakerna du kan göra för ett hållbart hem är att tilläggsisolera.

Kingspans högeffektiva isolering är nyckeln till energibesparing
Om du står inför en större renovering och ska tilläggsisolera till exempel vindsrum, golv eller väggar kan du med Kingspans produkter begränsa dig till att använda ett tunnare lager isolering för att uppnå samma isoleringseffekt som med traditionell isolering. Kingspan erbjuder några av marknadens ledande isoleringsprodukter med mycket låga lambdavärden, bra brandegenskaper och med ett starkt hållbarhetsperspektiv. Materialen är lätta i vikt och enkla att arbeta med. Med över 40 års erfarenhet av att utveckla isolering är Kingspan starkt engagerade i framtidens klimatutmaningar.

Kingspans populära och högeffektiva produkter för golv-, vägg- och takkonstruktioner gör det möjligt att bygga högeffektivt med tunnare väggar ner till halva isoleringstjockleken jämfört med traditionell isolering. Vill du också isolera högeffektivt och skapa större utrymme, samtidigt som du hjälper till att skapa en mer hållbar värld?

Referensprojekt från Kingspan Insulation AB

Piren 2

Piren 2

Nybyggnad | Göteborg | 145 Mkr

Nybyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 8 våningar var...

Hammarbyterassen

Hammarbyterassen

Hammarby Sjöstad

Byggherre: Bröderna Näslund Byggare AB Projektnamn: Hammarbyterrassen Hammar...

J-Huset

J-Huset

Inv. renovering | Uppsala | 123 Mkr

Inv. renovering av sjukhus/lasarett i Uppsala. Själva byggnationen startade a...

Torsplan 2

Torsplan 2

Ombyggnad | Stockholm | 10-20 Mkr

Ombyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Stockholm på ett våningspl...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår