Störst i Skandinavien på Skorstensrenovering

En skorsten utsätts för stora yttre och inre påfrestningar.
Fukt och kyla kan tära hårt på det yttre murverket, men det är insidan som utsätts för den mest extrema påverkan. Kraftiga temperaturskillnader, påverkan av sot och tjära, kondensfukt, mekaniskt slitage vid sotning etc. Självklart är en skorsten byggd för att tåla rejäla påfrestningar, men felaktig eldning och dåligt underhåll kan kraftigt förkorta livslängden och i värsta fall innebära en brandfara.

När skador uppstått finns det alternativa metoder för att återskapa en trygg och säker funktion. Reparation genom glidgjutning av rökkanalen då man täcker insidan med ett skikt av keramisk tätmassa, eller installation av rostfritt insatsrör som utgör en helt ny rökkanal. Valet av metod kan vara beroende av såväl skadornas art som omfattning, typ av eldstad etc.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår