Specialutformat golv levererat till Den Blå Planet

Datum: 28 Mar 2014

Flowcrete Sweden har utvecklat en unik golvlösning speciellt för Danmarks nya nationella akvarium Den Blå Planet. Sättet som golvet reflekterar ljus på skapar en fängslande undervattensillusion.

Akvariet i Köpenhamn är norra Europas största. Det har redan vunnit flera utmärkelser för sin design och är på god väg att bli landets senaste arkitektoniska landmärke.

Byggnaden, som har utformats av det danska arkitektkontoret 3XN, flödar som en stor strömvirvel med organiskt böjda väggar. Vatten och skimrande golv integreras på ett innovativt sätt – allt för att besökarna ska känna sig nedsänkta i en marin miljö.

Det virvlande vattenlika ljus som riktas mot golvet i akvariets åskådarområden utgör en viktig del av illusionen. För detta krävdes en slät, ljus och reflekterande yta som skapades med hjälp av en lösning från Flowcrete Sweden som kombinerades med unika applikationstekniker.

Denna effekt är mest dramatisk vid huvudentrén där fladdrande ljuspunkter lyser upp hela golvet. Effekten skapas av lampljus som faller i vågor på det släta massagolvet och ökar besökarens intryck av att befinna sig under havsytan.

Det valda golvet måste också vara starkt, lätt att underhålla och tåla tung och kontinuerlig belastning från de 800 000 besökare som förväntas varje år.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår