Solskydd fönster | Comfort-Line

Datum: 11 Okt 2019

Fönsterjalusi Comfort Line är avsedd för fönster på t.ex. villor, lägenheter, kontorslokaler och skolor. Den lämpar sig utmärkt som solskydd, oavsett om du har en markis eller ej, eftersom den kan användas även om det blåser eller snöar. Dessutom bidrar den effektivt till att minska dina energikostnader och fungerar i avskräckande syfte gentemot inbrottstjuvar då det blir ännu ett hinder som måste forceras vid brytförsök.

Du manövrerar din Comfort Line med:
  • Banddrag (manuellt)
  • Vrid- eller nyckelströmställare (rörmotor)
  • Fjärrkontroll (radiomotor)

Teknisk information
Montering: Inomhus / Utomhus Maxbredd: 5 meter
Vikt: 3,7 - 5,4 kg / kvm Maxhöjd: 3 meter
Max yta: 9 kvm


Energibesparing
Jalusier som monteras på utsidan av ett fönster ger en betydande energibesparing vid stängt läge.

Ett hus förlorar vintertid ca 30% av energin från uppvärmningen via fönstren. Stängda jalusier skapar en luftspalt mellan fönstret och jalusin. Detta reducerar värmeutstrålningen med ca 20% och minskar därmed dina kostnader för uppvärmning.

Sommartid hindrar en helt eller delvis stängd jalusi solen från att värma upp rum och möbler innanför fönstret. Du får ett bättre inomhusklimat; behovet av artificiell kylning minskar och du spar energi och pengar.

Jalusier vars lameller är skumfyllda bidrar till att minska ljudnivån genom jalusin. Detta kan vara lösningen för dig som vill att ljuddämpa mellan exempelvis ett diskrum och en restauranglokal eller kunna dela av ett konferensrum för olika verksamheter som inte ska kunna störa varandra.

Sätts jalusin i anslutning till ett 2-glasfönster (fönsterjalusi) beräknas ljudnivån kunna dämpas med upp till 10 dB.

Jalusier fungerar som ett mycket effektivt solskydd och påverkar inomhusklimatet direkt när de används. Eftersom fönsterjalusier, till skillnad från persienner och gardiner, sitter på fönstrets utsida stoppas genast uppvärmningen från direkt solljus.

För att uppnå total mörkläggning i ett rum vid t.ex. föredrag eller konferenser där man ofta projicerar bilder på en duk, eller kanske hemma i ditt eget TV-rum, är fönsterjalusier en optimal lösning.

Du väljer själv om jalusierna ska släppa igenom lite ljus eller helt stänga igen för fönstret. Mellan lamellerna i fönsterjalusier finns små ljusslitsar som ger ett svagt ljus till dess att jalusin är helt nedkörd, då packas lamellerna ihop och stänger ljusinsläppet.

Mer om produkten Jalusier

Jalusier

Fönsterjalusi Comfort Line är avsedd för fönster på t.ex. villor, lägenheter, kontorslokaler och skolor.

FönsterJalusi

Läs mer

SkyddsJalusi

Läs mer

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...