Solar Gard säkrar glasen mot tryckvåg och explosion

Datum: 21 Nov 2011

Säkerhetsfilmerna i Solar Gard® Armorcoat® klarar flera av branschens hårdaste tester

Solar Gard Armorcoats säkerhetsfilmer har klarat flera av de hårdaste myndighets- och konsumenttesterna. De kan därför erbjuda ett högeffektivt skydd vid orkaner, mildra skadeverkningarna vid explosioner och höja säkerheten generellt. Det gör den till en av de bästa investeringar som kan göras för husägare i riskområden, kommersiella fastigheter och offentliga byggnader. Filmens flexibla lager av högelastisk polyester, dess kraftiga lim, UV-reduktion samt reptåliga ytskikt mildrar effekten av explosioner och besitter en otrolig förmåga att stå emot slag och hårda stötar – och ju tjockare film desto bättre skydd.

Skydd vid storm
Den förstörelse som orkanen Andrew orsakade i Florida 1992 är huvudanledningen till att man infört nya byggnadsstandarder på läns- och statsnivå i de flesta amerikanska kuststaterna. Dessa nya standarder kräver att glas och inglasade byggnader ska klara av träffar av små och stora kringflygande projektiler och cykliska trycktester. Ur serien Solar Gard Armorcoat lät vi testa säkerhetsfilmer på 0,2 mm eller tjockare med en 13 mm bred förankring (Dow Corning® 995 Structural Silicone Sealant) och de klarade sig med bravur.

Ett kraftigt försvar vid explosioner
Med ett ständigt överhängande terrorhot har säkerhetsfrågan för kommersiella och offentliga byggnader aldrig varit mer prioriterad. Världens alla storstäder har plötsligt blivit högriskområden. Till och med byggnader i perifera områden kan bli svårt skadade vid en explosion. Tryckvågen med sina enorma krafter krossar oskyddat glas som i hög hastighet slungar livshotande glassplitter mot människor. Filmens starka och hållbara lim och flexibla uppbyggnad gör att det kan stå emot ett massivt över- och undertryck. Det gör att filmen följer fönstrets rörelser vid en explosion vilket göra att den håller farliga skärvor på plats. Filmen kan därmed både skydda dyrbar egendom och till och med människors liv.

Säkerhetsfilmerna Armorcoat-serien är godkända av den amerikanska federala myndigheten GSA och har monterats på fönsterrutorna på några av de mest förstärkta byggnaderna i världen – från Pentagon och FBI-kontor till många ambassader.

För mer information klicka på bilden eller länken nedanför.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...