Skumglas - Idealiskt lättfyllnadsmaterial

Datum: 28 Sep 2018Världens städer växer allt snabbare. Mer än hälften av jordens befolkning lever nu i storstadsområden. Sverige är det EU-land där urbaniseringen går snabbast. År 2025 bor det nästan 11 miljoner människor i Sverige och de flesta bor i våra tre storstadsregioner, enligt Boverket. Storstädernas närliggande pendlingsorter har en betydande befolkningstillväxt.

Den fortsatta urbaniseringen medför att storstädernas förorter behöver bygga fler bostäder med kringliggande infrastruktur och servicefaciliteter. De områden som växer snabbast i landet sammanfaller i hög grad med geotekniskt komplicerade förhållanden. Landhöjningar, erosioner och oförutsägbar nederbörd med höga vattenflöden är några exempel, som ställer krav på säkra, hållbara lösningar i pågående och framtida infrastrukturprojekt.Tillgång till bra mark att bygga på i storstädernas förortskommuner är en bristvara. Återstående strategiskt belägna områden har inte sällan utmanande markförhållanden. Den nya stadsdelen vid Kongahälla i Kungälv, strax norr om Göteborg, är ett sådant exempel.

Projektreportage Kongahälla, Kungälv

Mer om produkten Skumglas

Skumglas

Hasopor Skumglas™ tillverkas av återvunna glasburkar och flaskor. Visste du att nittiofyra procent av alla glasförpackningar i Sverige återvinns? ​

I förädlingsprocessen rensas och tvättas glaset för att sedan torkas och malas ner till en fin, mjölliknande fraktion. Genom en kemisk reaktion tillsätts luft i nästa steg när skumglaset färdigprocessas i ugnar. Den fragmenterade slutprodukten påminner i färg och form om grovkrossad sten, med skillnaden att kärnan i Hasopor Skumglas™ är luftfylld. Utfallet är en produkt med dokumenterat låg densitet och hög tryckhållfasthet.

Säkra Leveranser

Säkra Leveranser

Produktöversikt

Läs mer

SKUMGLAS LÖS/BULK

SKUMGLAS LÖS/BULK

Produktöversikt

Läs mer

Skumglas storsäck

Skumglas storsäck

Produktöversikt

Läs mer

Fördelar med skumglas
Hållbart byggande med skumglas
Vad är hållbarhet?
Projektera med skumglas
Jobba med skumglas
Vanliga frågor och svar

Projektreportage Kongahälla, Kungälv

Läs mer

Skumglas uppfyller krav enligt IVL Svenska Miljöinstitutet

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION Hasopor Skumglas™
CE dokument Hasopor Skumglas™
Hasopor skumglas

Hasopor skumglas

Beskrivningstext

Läs mer

Skumglas storsäck

Skumglas storsäck

Beskrivningstext

Läs mer

Säkerhetsdatablad Hasopor Skumglas™

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår