SiOO:X Förbehandlat trä - färdigt att använda!

Datum: 28 Jun 2021

Vi har nu kommit till den tiden på året där projekten för trädgård och uteplats äntligen sätter igång. Det byggs altaner, planeras för pool och kanske till och med husbygge. Som vid varje nytt projekt är det viktigt att välja material med omsorg, material som håller över tid och blir vackrare med åren.

Sioo Wood Protection lanserar nu två nya träprodukter med unika egenskaper och som ger stora fördelar till ditt nästa projekt. Med SiOO:X Kärnfurutrall och SiOO:X Vulcan altan och panel får du miljöanpassat trä som går att lita på. SiOO:X-behandlingen ger en mycket vacker, lättskött ytan med en len och jämn finish och dessutom är det så gott som klart när det sitter på plats.

SiOO:X Kärnfurutrall är svensk närproducerad fura med 98% kärnved i. Det gör att den är miljövänlig och skyddad enligt naturen med kådfylld kärnved och SiOO:X-kisel. Man får en hållbarhet på upp till 12 år mot röta och ännu längre när man följer SiOO:X-behandlingen. Trallen har använts framgångsrikt och är uppskattat i Hemma fixarprogrammet Roomservice VIP med flera. En unik sak är att trallytan är grå från början och att färgtonen sedan fördjupas och blir allt vackrare med åren.

SiOO:X Vulcan altan och panel är helt miljöanpassad och har unika fördelar baserat på träets egen goda beständighet och den skyddande kiselsköld som SiOO:X adderar. Vulcan är en Thermobehandlad Radiata Furu som Sioo använt globalt i många år och har visat sig vara av stort intresse för arkitekter, speciellt i offentliga sammanhang. Träet åldras från en mörkt brun yta till en vackert silvergrå yta över tid. Väljer du att bygga med SiOO:X Vulcan så gör du ett medvetet val för framtiden som ger låga, nästintill inga avtryck på miljön och får dessutom en yta som tål väder och vind och som bonus ett vilsamt objekt att vila ögonen på.

SiOO:X Förbehandlat virke är också ett populärt alternativ i gran. Valmöjligheterna är flera både med hänsyn till dimension, profil och utseende. Vi använder oss av virkesleverantörer som tar skogen och framtiden lika seriöst som vi och kan därför garantera en bra kvalitet som är redo att upplevas direkt efter montering. Detta skapar såklart kortare produktionstider och en mindre arbetskostnad.

Vi på Sioo tar gärna hand om er förfrågan! Hör av er till oss via info@sioox.se

Träskydd för dig som redan byggt din drömaltan


Med SiOO:X Premium Altan Träskydd och SiOO:X Premium Altan Ytskydd får du en vackert silvergrå altan som både ser exklusiv ut och håller över tid. Behandlingen ger dig en altan som är smuts- och vattenavvisande, UV-skyddad, skyddad mot lätt röta och minskar halkrisk, mögel- och algpåväxt, samt sprickor och stickor. Altanen blir efter noggrann behandling lättskött, enkelt att rengöra och håller sig fin länge. Fungerar utmärkt på både nytt och gammalt trä samt på obehandlat virke.

SiOO:X träskyddsprodukter är vattenbaserade och miljöanpassade* med en unik, patenterad formel baserad på kisel-kalium. Produkterna får därigenom en särskilt bra inträning i och naturlig förening med träet. Detta leder till att du kan använda produkterna på de flesta träslag, på såväl gamla som nya ytor. Du får friska, lena och naturligt silvergrå träytor som håller under en mycket lång tid.

Främsta fördelarna
  • Upp till 15 års hållbarhet*
  • Ger en vacker, silvergrå träyta som känns len och sval
  • Lätt att hålla ren
Stärker och mineraliserar träet vilket ger:
  • Smuts- och vattenavvisning
  • UV-skydd
  • Minskar uppkomst av mögelsporer och alger*
  • Skydd mot lätt röta*
  • Mindre halkrisk
  • Färre sprickor och stickor
  • Lång livslängd
Tips på hur du går till väga och hur du bäst tar hand om din altan hittar du på: sioox.com.

* Se sioox.se om tester och bevis, hållbarhet på olika träslag samt andra specialartiklar. Livslängden upp till 15 år gäller för Steg 1.

– Träskydd Altan på tryckimpregnerat trä. För minskning av mögel, alger samt skydd mot lätt röta hänvisas till SP/Rise-tester.

Referensprojekt från Sioo Wood Protection AB

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår