• Signa upp på LIDGOLWs nyhetsbrev!

Signa upp på LIDGOLWs nyhetsbrev!

Är du byggnadsentreprenör eller arkitekt och vill installera ett stengolv för offentliga lokaler?
För att signa upp, skicka "Nyhetsbrev" i ämnesraden till info@lidgolw.se.


LIDGOLWs framåtanda och miljöarbete
Carl-Johan Lundgren berättar; "Vår ambition är att fokusera på bra golv för bra affärer. Att till kommersiella butiksföretag, bilhandlare, flygplatser och andra offentliga utrymmen, erbjuda nya golv till hög kvalitet, hantverkskunnighet och flexibilitet när det gäller läggning och attraktiva priser." Han fortsätter: "Vi kan antingen lägga er vald platta eller så tar vi fram plattor i samarbete med kunden. Vi samarbetar med de flesta distributörer idag. Det viktigaste för oss är att kunden får ett golv i sin smak med bra kvalitet och med lång livslängd. Vi kan också erbjuda underhållsavtal och skötselanvisningar för golv.

I det ständiga pågående miljöarbete har LIDGOLW nu gått ytterligare ett steg. De har investerat i det absolut senaste inom avgasrening för sina arbetsmaskiner. Med denna blandarmaskin effektiviseras arbetet samt att de miljökrav som ställs på arbetsplatsen uppfylls. ”Dessutom slipper man många av de manuella lyften som varit inom så kallad "tung plattsättning". Vilket innebär ett steg i rätt riktning för vår personal samtidigt som det ökar vår, redan höga, kapacitet.” säger Mikael Orrbén.

De två som startat verksamheten har båda erfarenhet och har arbetat med golv för butiker och stormarknader i Skandinavien i över 60 år. Allså Carl-Johan Lundgren har arbetat i drygt 30 år som projektledare och säljare och som VD inom företaget. Mikael Orrbén i över 25 år som plattsättare. Idag jobbar han som projektledare med ansvar för kvalitet och flexibilitet. De är båda auktorisationsutbildade inom branschorganisationen PER. Företaget hittar man på hemsidan.

Nära samarbete och påverkan av produkten med fabriken i Italien
LIDGOLW är en exklusiv agent i Skandinavien för stenplattor som tillverkas av ett familjeföretag i Italien som har ett nära samarbete med fabriken. Tillsammans med fabrikören direkt på plats framförs slutkundens önskemål.
 Fabriken är belägen på den bördiga Po-slätten i Italien.
 I fabriken är det en lång tradition, kunskap, precision och kvalitet som gäller när olika sorters stenkross mals samman för att få den rätta konsistensen för att sedan hällas i formar innan bränning. Precis som en surdegsbagare vill få sin deg i precis rätt konsistens och kvalité. Detta är en förutsättning för att plattorna sedan ska kunna läggas i rätt miljö och med rätt slitstarkhet.
”Nu har vi hittills lagt stengolv i storlek som hela 90 stycken bandyplaner,” säger Carl-Johan och skrattar. Han fortsätter; På LIDGOLW är vi stolta över att ha få bidraga som sponsor inom förenings- och idrottslivet. Detta har gjorts i över 10 år i främst vår kommun i Lidköping vid Vänern. LIDGOLWs ledord som har kommit att vara betydande och genomstrålar all verksamhet från det lilla men ack så viktiga i det vardagliga arbetet till det stora ute i världen är följande ord kvalitet, positivitet och proaktivitet.” avslutar han.

Delar av Nordens största livsmedelsbutik installerades av LIDGOLW
Charlottenberg är en tätort i västra Värmland samt centralort i Eda kommun, Värmlands län. Charlottenberg ligger 6 kilometer från gränsen till Norge. Gränshandel förekommer i stor utsträckning i Charlottenberg då Norge inte är med i EU och har högre butikspriser, inte minst på mat och dryck. Handelsplatsen Morast shoppingcenter ligger utefter Rv 61.

Morast shoppingcenter i Carlottenberg har en total yta är 18 600 m2. Detta var LIDGOLWS största enskilda jobb hittills inom projektleding, import, och installering av terrazzostengolv. Man tillhandahöll ca 15 550 m2 utav LIDGOLWs egna terrazzopalttor Breccia 59 och ca 2 550 m2 utav OLW /350/1980 och ca 500 m2 utav terrazzoplattorna Blackan och Pepe där dessa ligger i ett schackmönster i cafeteriadelen i centrat. LIDGOLW hade tidigare lagt över 150 butiker runt om i Skandinavien sedan år 2006. Andra utförda arbeten från tidigare är b la; Väla Köpcentrum i Helsingborg, Töckfors Shoppingcenter, Resecentrum Örnsköldsvik, Pål Jungs Hage Galleria i Nyköping, Arena Estrad Alingsås, Sparbanken Arena i Lidköping och Skavsta Flygplats Nyköping.

Genomförandet av logistik och installation
LIDGOLW skulle minst installera 2 000 m2 per vecka och detta löste man genom att ha deras yrkeskunniga och erfarna golvläggare på plats med bra maskiner för att göra jobbet så lätt och smidigt som möjligt, samt att ha en bra kontakt med fabrik och speditör för att få minst fyra lastbilar i veckan på plats.

Ove Person på PEAB berättar om samarbetet med LIDGOLW; Jag tycker Carl-Johan och Mikael har goda branschkunskaper som har kommit fram i detta projekt. LIDGOLW utförde Terrazzo-läggning av tre stycken butiker och en restaurang totalt ca 20 000 m2. Projektet gick bra trots hård tidspress. Resultatet blev bra med endast ett fåtal besiktningsanmärkningar. De höll deras etapptider med ett bra utförande och vackra golv. Det är av största vikt: Att tidplaner följs i ett så tidspressat projekt. Han fortsätter; ”Ja, jag kan rekommendera LIDGOLW till andra byggen. Jag fick kontakt med LIDGOLW i samband med uppstartsmöte i Charlottenberg. Där diskuterade vi etapptider samt indelningar och vi fick svar på hur ville gå fram med golvläggningen. Detta stämde riktigt bra och det var av stor vikt för våra installatörer då dessa var styrda av arbeten. Det var ett bra och givande möte, så bemötandet var jättebra från Carl-Johan Lundgren och Mickael Orrbén. ”

För att signa upp, skicka "Nyhetsbrev" i ämnesraden till info@lidgolw.se.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår