Sänkt effekt på handdukstorkar utan försämrad torkeffekt

Datum: 31 Aug 2011

PAX sänker nu effekten på sina handdukstorkar i TR-familjen med mellan 25 och 33 procent. Mätningar som företaget genomfört visar att torkeffektiviteten inte påverkas och att handdukstorken bibehåller sin värmekomfort.

Sänkningen gäller handdukstorkarna i krom och i vitt. De nya handdukstorkarna, TR colour line, som nyligen lanserades har redan från start den lägre effekten.

– Det övergripande målet var att komma ner i effektförbrukning med bibehållen komfort men vi ville även säkerställa att användaren inte ska uppleva handdukstorken som för het när värmen ackumuleras under lagret av handdukar, säger Mikael Borg, marknadschef på PAX AB. Energieffektivisering har mycket hög prioritet i vårt utvecklingsarbete.

– Användaren ser dessutom snabbt besparingen av effektsänkningen på elräkningen, säger Mikael Borg. Cirka 250 kronor om året blir besparingen i de fall effekten sänkts från 60 till 40 watt.

Använd dem året runt
En varm handdukstork torkar inte bara handduken på sommaren, den ser även till att torka ur den fuktiga luften i badrummet och bidrar därmed med en bättre luftcirkulation i huset eller våningen.

– Det är faktiskt viktigt att påpeka att handdukstorkar gör stor nytta även på sommaren, säger Mikael Borg. Då är luften som fuktigast samtidigt som termostatstyrda värmegolv och radiatorer ofta är avstängda.

Nya TR colour line energieffektiva från start
Effektförbrukningen på samtliga handdukstorkar i TR-familjen, både colour line och de tidigare modellerna, ligger nu mellan 30 och 60 watt. De nya handdukstorkarna, TR colour line, finns i fyra nya färger, rött, blått, gult eller svart.

Ett uppskattat marknadspris på PAX TR-familj börjar på cirka 700 kronor inkl. moms.

För att komma till hemsidan klicka på bilden eller länken nedanför.

Mer om produkten Handdukstorkar

Handdukstorkar

PAX har flera produktserier med handdukstorkar i olika färger, storlek och effektalternativ. Du hittar garanterat en modell som passar hemma hos dig

Elektriska handdukstorkar.

Läs mer

Elektriska med timer

Läs mer

Kombi el/vatten

Läs mer

Vattentorkar

Läs mer

Tillbehör handdukstorkar

Läs mer

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...