• Säkerhetsdörr med inbrottsklass RC3

Säkerhetsdörr med inbrottsklass RC3

Hellbergs Dörrar i Mellerud har utvecklat en ny säkerhetsdörr med inbrottsklass RC3 som är godkänd ihop med Assas senaste motorlås. Dörren är testad hos RISE i Borås (fd SP) enligt Europastandard SS-EN 1627.

Under flera år har byggbolag, fastighetsägare, arkitekter och försäkringsbolag efterfrågat säkerhetsdörrar som uppfyller Skyddsklass 2 (enligt SSF 200) ihop med endast motorlås.

För att en säkerhetsdörr ska uppfylla Skyddsklass 2 ska den vara testad och godkänd med en dörr och en godkänd låsenhet enligt SSF 1078. För att klara SSF 1078 krävs i sin tur att enheten klarar motståndsklass 3 (RC3) enligt Europastandard SS-EN 1627. Problemet har varit att det inte har funnits några säkerhetsdörrar som varit godkända ihop med enbart motorlås. Det har inneburit att man fram till nu, istället har använt mekaniska lås av typen ASSA 410/510/411/511.

Mot bakgrund av detta påbörjades ett utvecklingsarbete mellan Hellbergs Dörrar i Mellerud, ASSA och ASSA OEM. Något som resulterat i att vi nu gemensamt och stolt kan presentera en säkerhetsdörr med inbrottsklass RC3 ihop med antingen motorlås ASSA 840 (som daglås) eller ASSA 841 (som nattlås).

Följande dörrmodeller finns nu tillgängliga till försäljning:
- HI-SD-RC3 (enkeldörr)
- HI-SDD-RC3 (pardörr)

Dörrarna levereras med motorlås monterade på fabrik.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår