Så lätt kan fukt i källare undvikas

Datum: 3 Sep 2020Lösningen är utvändig isolering och dränering i ett. Med Jackon Thermodrän® kan husägaren använda källaren som en extra våning

En stor andel av de rapporterade byggskadorna i Sverige är relaterade till fukt i källare. Det kan bero på dålig dränering, vilket leder till att vatten från marken utanför tas upp av källarväggen. Det kan också bero på att det är fel isolerat. Vid invändig isolering möter den varma inomhusluften den kalla källarväggen och kondenserar. Denna fuktiga miljö ligger till grund för uppkomst av mögel som sedan sprider sig till material runt om och ger problem som fuktskador, röta, dålig lukt, allergier, hälsoskador och höga uppvärmningskostnader.

Utvändig isolering och dränering
Fukthandboken rekommenderar minst 2/3 av isoleringen på utsidan av ytterväggen. Utvändig värmeisolering har så avsevärda fördelar ur fuktsynpunkt att invändig värmeisolering inte bör komma ifråga för nybyggnader. Om isoleringen som används dessutom är diffusjonsöppen kommer väggen kunna torka ut mot terrängen. Jackon har utvecklat en helt unik produkt som är optimal för detta ändamål.

Unik produkt
Jackon Thermodrän® är en unik, patenterad dräneringsskiva för utvändig isolering och dränering av källarvägg i en och samma skiva. Den monteras direkt mot ytterväggen och gör att betongen håller sig torr tack vare de horisontella och vertikala hålen i skivan.

Egenskaper
• Dränerande
• Torr källarvägg
• Värmeisolerande
• Robust och solid

Vinst
• Sunt inomhusklimat
• Torr och varm källare
• Ingen källarlukt
• Låga uppvärmningskostnader

Kontakta gärna Jackons tekniska kundservice för att diskutera ditt projekt.Läs mer i broschyren!

Mer om produkten Jackon Thermodrän®

Jackon Thermodrän®

En formstabil och solid diffusionsöppen skiva för utvändig dränering och isolering av källare.

Jackon Thermodrän®
Broschyr - Broschyr Jackon Thermodrän
Här finner du byggvarudeklarationer
Här finner du MILJÖDEKLARATIONER EPD
Miljö- & byggvarudeklaration för Thermodrän
Här finner du ISO CERTIFIKAT
Här finner du säkerhetsdatablad
Jackon Membran Sakerhetsdatablad
Jackon - Perimeter Wall
Jackon - Siroc
Jackon - Thermomur
Jackon Construction Board

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår