Så kan luktproblem åtgärdas

Datum: 14 Dec 2018

Tät ventilation är ett måste för att minimera luktspridning mellan lägenheter.

BeBo, Energimyndighetens nätverk för energieffektiva flerbostadshus, har nu publicerat en förstudie på temat Lukter och Ventilation. BeBo undersöker om oönskade lukter kan relateras till olika typer av bostadsventilation. BeBo tittar också närmare på om informationen i så fall kan användas av fastighetsägare inför beslut om att åtgärda ventilationen.

Oönskade lukter kan åtgärdas med FuranFlex® och VentilFlex®
– Oönskade lukter är en anledning till att ventilationen tätas med FuranFlex® och VentilFlex®. Täta ventilationskanaler är ett måste för att minimera luktspridning. Det är mycket bra att BeBo belyser detta område och det är extra kul att de refererar till oss och använder vårt bildmaterial, säger Jörgen Tellestam, SkorstensFolket Sverige AB.

Boendehälsa, OVK och minskade energikostnader
– Boendehälsa är ett annat viktigt argument för våra kunder. Med FuranFlex® och VentilFlex® kan radonvärdena minska och luften bli mer hälsosam. Detta är viktiga aspekter som tyvärr glöms bort ibland. Ofta väntar fastighetsägare med att täta ventilationskanalerna tills situationen är akut, till exempel vid en underkänd OVK-besiktning eller när energikostnaderna skjutit så mycket i höjden att fastighetsägaren känner sig tvungen att agera, säger Jörgen Tellestam.

Läs BeBo:s förstudie >>

Nyhet! Ny webbplats om tätning av ventilationskanaler
Idag lanserar SFSAB SkorstenFolket Sverige en utvecklad och fördjupad webbplats om relining av ventilationskanaler: www.furanflex.se

Kontakta oss för mer information! Vi försöker besvara alla frågor som rör relining av ventilationskanaler.

031-91 28 00
08-651 79 00
info@skorstensfolket.nu

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...