Brf Bondberget

När hela Kungsängen står klart handlar det om cirka 500 lägenheter plus lokaler för förskola och kommersiell verksamhet.

Produktkopplingar: Isolering av vägg

Isolering av vägg

Isolering av vägg ger skydd mot brand och ljud men framförallt håller den värmen inne i byggnaden. ROCKWOOL tillhandahåller lösningar för många typer av ytterväggar. Isoleringen fungerar för alla typer av stommar.

Lägenheterna i Brf Bondberget är redan slutsålda, även om inflyttningen för de första boende i nya stadsdelen Kungsängen i Jönköping sker i början av maj 2017. Entreprenören GBJ Bygg valde återigen ROCKWOOL REDAir FLEX som fasadisolering i ett hus med träkonstruktion.

GBJ Bygg har använt REDAir FLEX i flera tidigare projekt och har goda erfarenheter från isoleringen. Leif Andersson är platschef på GBJ Bygg och förutom de goda isoleringsegenskaperna lyfter han även den smidiga och snabba monteringen. – Skulle jag bygga en villa är det mycket som talar för att jag väljer det här systemet. Principen är densamma för ett putsat hus – man skruvar i trästommen och sätter sedan en putsbärare utanför, säger han och tillägger att det i princip krävs ett system som REDAir FLEX till en träkonstruktion.

Ett annat argument för ROCKWOOL var att kommunen i sina anvisningar för projektet angivit att all isolering ovan mark ska utgöras av obrännbart material.

När hela Kungsängen står klart handlar det om cirka 500 lägenheter plus lokaler för förskola och kommersiell verksamhet. Temat för hela området är Mobility Management, ett koncept för att främja hållbara transporter och påverka resenärers attityder och beteenden. Det märks konkret genom att en elcykel ingår i varje lägenhet och flera hus är konstruerade helt, eller delvis, i trä. – Ett homogent trähus som bärande stomme får bra u-värde och jag tror inte att det finns något annat sätt att isolera på. Utan den hårda isoleringen i REDAir FLEX hade vi behövt regla och sätta isoleringen där. I stället räcker det med en läkt efter isoleringen och då vi ett lägre u-värde. På så sätt är systemet kanonbra, säger Leif Andersson.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Fler produkter från Rockwool AB

Golvisolering

Golvisolering

Golvisolering är en effektiv metod för att minska buller och skapa ett behagl...


Takisolering och isolering av vind

Takisolering och isolering av vind

Takisolering och isolering av vind i en byggnad är en av de mest effektiva sä...


VVS-isolering

VVS-isolering

Genom att isolera rör och ventilation med teknisk isolering fås många fördela...


Brandskydd av betong och stål

Brandskydd av betong och stål

Ett passivt skydd mot brand är en grundläggande del i att skydda byggnaden vi...


Referensprojekt från Rockwool AB

Projekt Cederhusen

Projekt Cederhusen

Nybyggnad | Stockholm | 50-100 Mkr

Stockholms första bostadskvarter i massivträ. I januari 2020 var det...

Trikåfabriken

Trikåfabriken

Ombyggnad | Stockholm | 300-400 Mkr

Ombyggnad av kontorshus i Stockholm. Själva byggnationen startade februari 20...

Frode Laursens logistikanläggning

Frode Laursens logistikanläggning

Tillbyggnad | Eskilstuna | 50-100 Mkr

Tillbyggnad av godsterminal i Eskilstuna. Själva byggnationen startade april ...

Alphyddan

Alphyddan

Nybyggnad | Stockholm | 150-200 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Stockholm med 109 l...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår