RMKs luftridå Entré-Boxen® Sidoblåsande - originalet på marknaden

Datum: 2 Maj 2011

Entré-Boxen® Sidoblåsande är en mycket populär luftridå bland arkitekter, VVS-konsulter och beställare. Luftridån var unik när den introducerades i början av 2000-talet genom att ha marknadens smalaste utblåstrummor med en utvändig dimension på endast 225 mm. Fläkt, värmebatteri och filter är placerade i boxen med insugsgaller och servicelucka på undersidan. Luftridån kan därför med fördel monteras ovan eller i anslutning till undertak, vilket ger ett dolt montage med enbart pelarna synliga.

Luftridån tillverkas som standard i natureloxerat aluminium med rundade profiler och hörn, men det förekommer också att vissa beställare väljer ett lackat utförande. Utblåstrummorna tillverkas i natureloxerat aluminium eller rostfritt utförande. Fördelen med natureloxerat aluminium är att det sällan upplevs smutsigt och att det inte blir några synliga handavtryck som på rostfritt utförande. En annan fördel är den låga vikten, vilket gör att det vid montage inte behövs några kostsamma stålkonstruktioner för upphängning, utan boxen kan pendlas från taket med hjälp av gängstång eller vajer.

Med nästa generations styrcentral får beställaren också en komplett och avancerad styrning av luftridån. Bland nyheterna märks bl.a. anläggningsgivare för att läsa av luft– eller vattentemperatur, en extern display som kan placeras upp till tio meter från styrcentralen och ett utökat stöd för Modbus. Med det nya utförandet är styrcentralen som standard förberedd för Modbuskommunikation och beställaren kan läsa och skriva alla funktioner och reglerparametrar som finns i styrcentralen. Ur energisynpunkt finns det i och med det utökade stödet för Modbus, möjlighet att mäta t.ex. hur ofta zonventilen öppnar på vattensidan, vilken framlednings- och returtemperatur det är på vattnet m.m.

För mer information klicka på bilden eller länken nedan för att besöka vår hemsida, där ni kan ni läsa och ladda ner produktblad, faktablad och bilder på Entré-Boxen® Sidoblåsande.

Mer om produkten Luftridåer för entréer

Luftridåer för entréer

Luftridåer för entréer

Entré-Pelaren®

Entré-Pelaren®

Produktöversikt

Läs mer

Entré-Boxen

Entré-Boxen

Produktöversikt

Läs mer

Entré-Boxen Sidoblåsande
Entré-Boxen Mini

Entré-Boxen Mini

Produktöversikt

Läs mer

Entré-Karusellen

Entré-Karusellen

Produktöversikt

Läs mer

Speciallösningar för entréer
Filter och tillbehör
Om Luftridåer

Referensprojekt från RMK AB

T-centralen Göteborg

T-centralen Göteborg

Nybyggnad | Göteborg | ca 375 Mkr

Nybyggnad av centralstation som uppgår till 7 byggnader i Göteborg på 7 vånin...

Aula Medica

Aula Medica

Nybyggnad | Solna | 270 mkr

Nybyggnad av aula som består av en byggnad i Solna på 7 våningar. Själva bygg...

Coop Forum

Coop Forum

Nybyggnad | Örnsköldsvik | Ca 25 Mkr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Örnsköldsvik på ett vånings...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår