Reducera tid och kostnader när du ska dränera om

Datum: 16 Nov 2021

Lösningen är Jackon Thermodrän som ger utvändig isolering och dränering i ett. På så sätt kan projektet gå både snabbare och kostar mindre.

Jackon Thermodrän® är en unik, patenterad dräneringsskiva för utvändig isolering och dränering av källarvägg. Skivan har spår och vertikala hål för kapillärbrytning och optimal dränering samt horisontella hål för uttorkning av källarvägg. Jackon Thermodrän är en helgjuten skiva med lambdavärde 0,038 W/mk som monteras direkt mot ytterväggen. Fiberduken förhindrar att finkornigt material tränger in i skivan och hjälper till att fördela stora vattenflöden på större väggyta.

Utvändig isolering och dränering
Fukthandboken rekommenderar minst 2/3 av isoleringen på utsidan av ytterväggen. Utvändig värmeisolering har så avsevärda fördelar ur fuktsynpunkt att invändig värmeisolering inte bör komma ifråga för nybyggnader. Om isoleringen som används dessutom är diffusionsöppen kommer väggen kunna torka ut mot terrängen. Jackon Thermodrän är optimal för detta ändamål.

Underlättar arbetet
Skivan har en mängd fördelar som gör att arbetet går snabbt och enkelt:
  • Flexibel - kapade delar kan användas vidare i monteringen och justering i höjd kan göras i översta skiftet. Detta reducerar kapningar och spill och ger en positiv effekt för både ekonomin och miljön.
  • Systemprodukt – alla tillbehör finns för en enkel och trygg montering.
  • Skivan finns i 100 och 200mm.
  • Thermodrän kan staplas högt. Upp till 10 meter vid återfyllnad med lättfyllnadsmassor.
Vinst
  • Sunt inomhusklimat
  • Torr och varm källare
  • Ingen källarlukt
  • Låga uppvärmningskostnader
Kontakta gärna Jackons tekniska kundservice för att diskutera ditt projekt.Broschyr: Jackon Thermodrän®

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår