Inblandade företag

Alumeco Sverige AB

Konstnären Hans E. Madsen från Köpenhamn är bland annat känd för sina konstinstallationer med belysning, han ombads att designa unika lampor till rättssalarna på Själland. Han valde att använda aluminium som en del av lösningen.

Hans E. Madsen har skapat belysning till skyltfönstren hos Nørgaard på Strøget. Han har installerat ljus på Roskildefestivalen. Han håller på att utveckla lampor till Metrobyggeriet, där lamporna under byggtiden både ska lysa upp och fungera som utsmyckning. Och han har designat lamporna till rättssalarna på Själland:

- Allt görs specifikt till en bestämd plats eller rum, därför åker jag alltid ut för att se platsen eller rummet. Genom detta kan jag bilda mig en uppfattning om vad mina lampor och installationer ska bidra med, säger Hans E. Madsen om sitt sätt att arbeta på för att respektera rummet, omgivningarna och funktionen:

- Jag arbetade på det här sättet med lamporna till rättssalarna, där jag utvecklade två stora och en mindre, rund typ av lampa. Det runda avspeglar arkitektens idé om rättssalen som ett gammalt, runt ting där man möttes. Jag anser att man som utsmyckande konstnär även ska kunna förhålla sig till ett mycket strikt rum, där belysningen avspeglar rummets syfte.

Faner på aluminium


När en design börjar ta form är det dags att välja rätt material :

- Jag tittar på vad arkitekten tycker om och har valt i sin arkitektur. I det här fallet var det faner, som jag valde att använda utanpå lamporna som skull göras av aluminium. När jag fick uppdraget med rättssalarna ställde jag frågor om aluminium till några verkstäder i närheten, säger Hans E. Madsen, som har sin ateljé på Fabrikken for Kunst på Amager:

- Efter en kort sökning på nätet hittade jag Alumeco som aluminiumleverantör, de ville gärna lösa detta mycket individuella uppdrag .


Produktkopplingar

Tunnplåt aluminium

Vi lagerför ett brett sortiment av tunnplåt i många olika legeringar. De vanligaste är dock 1050A, 5754, 5083 ...


Relaterade projekt

Rättscentrum, Västra Kajen

Rättscentrum, Västra Kajen

Nybyggnad | Jönköping | 150,0 Mkr

Nybyggnad av rådhus, tingshus som består av en byggnad i Jönköping på 6 vånin...


Sundbyberg Stadshus

Sundbyberg Stadshus

Ombyggnad | Sundbyberg | 15-20 mkr

Ombyggnad av rådhus, tingshus som består av en byggnad i Sundbyberg på 5 våni...


Alingsås Tingsrätt Tigern 4

Alingsås Tingsrätt Tigern 4

Tillbyggnad | Alingsås | Ej officiell

Tillbyggnad av rådhus, tingshus som består av en byggnad i Alingsås på 3 våni...

Helsingborgs tingsrätt kv Polisen 3

Helsingborgs tingsrätt kv Polisen 3

Tillbyggnad | Helsingborg | 170 Mkr

Tillbyggnad av rådhus, tingshus som består av en byggnad i Helsingborg på 6 v...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår