Projekt utegym på Umeå Universitet

Utegym ger ett rörelserikt campus
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Tress Sport och Lek AB

Syftet med utegymmet var att förbättra möjligheterna för undervisning på polisutbildningen och samtidigt öka möjligheterna för alla studenter på campus att vara mer rörliga och aktiva. Att det råkade bli klart mitt i en pandemi kan ytterligare öka användningen då många inte vill träna inomhus just nu.

Utegymmet är utformat för att alla ska kunna träna, män, kvinnor, äldre, yngre och även handikappade och rullstolsburna. Maskinerna är utrustade med justerbara vikter från lätta till tunga vikter i ett slutet system, så alla kan träna på sin nivå, oavsett fysiska förutsättningar.

Träning i alla väder och även när det är mörkt
De 10 träningsmaskinerna är utrustade med både tak och belysning vilket gör att man kan träna även vid dåligt väder och på kvällstid. Belysningen ger också en trygghet för utövaren då området lyses upp på ett bra sätt. Gummiytan på golvet ger ordentligt fäste och man känner sig säker och stabil då man tränar. Just nu under den rådande pandemin är det också fler som vill träna utomhus och inte vågar träna inomhus på samma sätt som tidigare. Och visst känns det bättre att vara ute i friska luften när man tränar!

Crossfit träningsstation ger funktionell träning för hela kroppen
Bredvid de 10 träningsmaskinerna finns en träningsstation som kallas Tressfit där man kan utöva funktionell träning med sin egen kroppsvikt. Det är mycket smidigt att ha tillgång till varierad träning på samma område. Här finns massor av möjligheter för att förbättra både styrka, smidighet och balans. Armgång, sit-ups och dips är några populära rörelser som denna träningsstation kan erbjuda. Många studenter vill kunna träna men har kanske inte ekonomi att lösa ett gymkort. Då passar ett utegym extra bra, och träningen gör ju också att man orkar studera mer effektivt.


Produktkopplingar

Utegym

Träna crossfit, military fitness och styrketräning utomhus med våra kvalitetsprodukterför alla typer av utegym ...


Relaterade projekt

Tomelilla IF

Tomelilla IF

Tomelilla


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår