Prisbelönt Ascent Series - nästa generations balkmöbel

Datum: 14 Jan 2021

Designteamet på Green Furniture Concept har designat ett av världens mest hållbara och modulära möbel för offentlig miljö. Nyligen tog Ascent emot Archiproduct's Design Awards 2020.

Oföränderliga tider ställer krav på möblerna och i framtiden kommer det modulära bli standard och bjuda in till interaktion. ”Idén till vår nya Ascent Series kom från diskussioner och workshops med arkitekter kring frågeställningen hur det framtida offentliga rummet kommer att se ut. Det offentliga rummet har förändrats drastiskt inom design och teknik, men ändå ser möblerna fortfarande ut som på 50-talet - raka bänkrader och sittplatser utan något mervärde än just en plats att sitta. Vi ville utmana detta och skapa något lekfullt och funktionellt som välkomnar användaren att interagera ” säger Jonas Ekholst, designchef på Green Furniture Concept.

Den nya Ascent-serien är ett balkmöbel-system utformat för storskaliga interiörer och rum. Kurvationerna visar hur snygg tredimensionell design kan se ut. Ascent är unik, platsskapande, konfigurerbar och helt sömlös.

Vi vill erbjuda en lösning med ändlösa möjligheter. Serien är gjord för att passa strukturer i alla byggnader, hjälpa till med att leda flöden och riktningar på diverse publika platser. Dessutom skapar Ascent 30-40% mer utrymme än de konventionella lösningarna. Det modulära konceptet skapar möjlighet att förändra och anpassa snabbt när nya krav och behov uppstår i de ständigt föränderliga offentliga utrymmena.Materialval för cirkulär design

Hållbarhet är en av de främsta prioriteringarna för Green Furniture Concept och har i samarbete med Hydro introducerat CIRCAL i lanseringen av Ascent. Ett koldioxidsnålt aluminium, garanterat att innehålla minst 75% återvunnet material.

”Sammansättning av certifierade trä, 100% återvunnen havsplast, mer än 90% återvunnet stål och ett cirkulärt upplägg av själva produkten gör Ascent till en mer hållbar balkmöbel än någon annan i branschen kan erbjuda ” säger Joakim Lundgren, hållbarhetschef på Green Furniture Concept.

Modulärt koncept för unika platser

”Ascent-serien är effektiv och samtidigt en intelligent tolkning av en balkmöbel. Det första man möts ac är träets böljande former och materialets varma textur. Vårt skandinaviska designarv är synligt genom en minimalistisk och ärlig design, inspirerad av bergen och haven omkring oss. I detaljerna märker man hur möbeln möter samtliga krav. Lätt att rengöra, konfigurerbar, stapelbar, dold el, bord, armstöd, laddare, lätt att underhålla och framtidssäkrad för fortsatt utveckling och framtidsanpassning. ”, beskriver Jonas Ekholst.

Jonathan Nilsson, VD på Green Furniture Concept;
”Som alla våra möbler är Ascent tålig, lätt att underhålla och utformad efter användarens behov. Vi har funderat på hur man kan utveckla den traditionella balkmöbeln länge, Ascent är resultatet. Vi har tagit fram en verktygslåda för arkitekter och designers att utforska möjligheterna med, och vi är så glada att se vad som skapas ”.

Green Furniture Concept gör platsskapande hållbar design för offentliga miljöer. Konfigurerbara slingrande, sömlösa sittplatser och akustisk belysning från Green Furniture finns på flygplatser, universitet, skolor, kontor, järnvägsterminaler och vårdmottagningar över hela världen.

Exempel på platser där du hittar möblerna är Dublins flygplats, Topanga Mall (LA), Victoria London Station och Stockholms centralstation.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår